Ingredienser
-
2.5 kg peberfrugter
-
2 fed hvidløg
-
1.5 dl olivenolie
-
3 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. salt
-
2 tsk. korianderfrø
-
2 tsk. peberkorn
Et par ord om vores opskrift
Når du griller peberfrugter i ovnen og flår skindet af, bliver de helt bløde og søde. Grillede peberfrugter smager usandsynligt godt og regnes med rette som en stor delikatesse i flere af de varmere lande sydpå.
Grillede peberfrugter bruges typisk som:
- Tapas
- Tilbehør til stegt kød og fisk
- Tilbehør til ost
- Fyld i pastaretter
For at konservere peberfrugterne, så de opnår længere holdbarhed, og samtidig give dem en mere nuanceret smag end bare sødme, er det en god idé at lægge dem i en lage af olie, eddike, hvidløg og krydderier.
I denne lag kan peberfrugterne holde sig mindst 2 måneder i køleskab i et skoldet, tillukket sylteglas. Så kan du bare fiske nogle peberfrugtfileter op, efterhånden som du bliver lækkersulten.
Den gode lage kan du bruge stort set uændret som den dejligste salatdressing. Eller som smagsgiver i en god italiensk kødsovs.
Vi bestilte en kasse med 2,5 kg peberfrugter fra Fresh.Land. Og 1-2-3, så var de forvandlet til et stort glas grillede peberfrugter i olie på under 1,5 time.
1. GRILLE
Varm ovnen op til grillvarme (275 grader), læg de hele peberfrugter på et stykke bagepapir i en bradepande og grill dem 15 minutter på den ene side (der skal blive ret sort), vend dem en halv omgang og grill dem 15 minutter på den anden side (der også skal blive sort)
2. PILLE
Hæld straks de brandvarme grillede peberfrugter i en stor frysepose, luk til og lad dem dampe deri i 20 minutter. Nu er skindet lige til at pille af, og herefter befries peberfrugter for stilk og små kerner (det er en smule snasket).
3. MARINERE
Rør en lage sammen af saft fra peberfrugterne (saften ligger tilbage i fryseposen), olie, eddike, hvidløg og krydderier – skær hver peberfrugt i 3-4 aflange stykker – vend i dressingen og hæld på et skoldet sylteglas.
Så let er det at forvandle en dynge rå peberfrugter til en usandsynligt lækker delikatesse. Du kan naturligvis bruge peberfrugter i alle farver til formålet.
Opbevaring
Peberfrugterne skal stå mørkt og køligt, fx i en kælder eller et viktualierum. Her bør de kunne holde i mindst 2 måneder. Hvis du opbevarer peberfrugterne i køleskab, vil olivenolien størkne – den bliver dog flydende igen efter nogle minutter ved stuetemperatur.
Ingredienser
2.5 kg peberfrugter | |
2 fed hvidløg | |
1.5 dl olivenolie | |
3 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. salt | |
2 tsk. korianderfrø | |
2 tsk. peberkorn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm ovnen op til grillvarme (275 grader) |
2
Færdig
|
Læg de hele peberfrugter på et stykke bagepapir i en bradepande og sæt bradepanden i ovnen på næstnederste rille |
3
Færdig
|
Grill peberfrugterne 15 minutter på den ene side (der skal blive ret sort), vend dem en halv omgang og grill dem 15 minutter på den anden side (der også skal blive sort) |
4
Færdig
|
Hæld straks de brandvarme grillede peberfrugter i en stor frysepose, luk til og lad dem dampe deri i 20 minutter |
5
Færdig
|
Nu er skindet lige til at pille af - og herefter befries peberfrugterne for stilk og små kerner (det er en smule snasket) |
6
Færdig
|
Rør en lage sammen af saft fra peberfrugterne (saften ligger tilbage i fryseposen), olie, eddike, hvidløg i tynde skiver og krydderier, som er knust til pulver i morteren |
7
Færdig
|
Skær hver peberfrugt i 3-4 aflange stykker, vend i dressingen og hæld det hele på skoldede sylteglas |
8
Færdig
|
Luk glasset godt til og lad stå mørkt og køligt - allerede efter 1 døgn kan du begynde at bruge af de grillede peberfrugter - holdbarheden er mindst 2 måneder |
9
Færdig
|
Husk, at du kan bruge lagen som dressing i salater og som smagsgiver i fx kødsovs |