Ingredienser
-
800 g oksebov eller tykkam
-
5 store rødløg
-
0.5 dl olivenolie
-
1 dl vand
-
2 spsk. æbleeddike
-
Krydderblanding
-
2 tsk. spidskommen
-
2 tsk. korianderfrø
-
2 tsk. oregano
-
2 tsk. paprika
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. sort peber
-
Rodfrugtmos
-
600 g pastinak
-
600 g persillerod
-
150 g parmesan, revet
-
2 fed hvidløg, presset
-
1 dl olivenolie
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Det krydrede oksekød bliver smørmørt, drivende saftigt og helt uimodståeligt efter 3 timer i ovnen. Det samme gør løgene, der steger med i gryden. Når du én gang har prøvet pulled beef, bliver det en af de simreretter, du vil vende tilbage til igen og igen. Med smagfuldt kød, lækre løg og en klat cremet rodfrugtmos på tallerkenen er det pludselig ingen sag at komme igennem en lang, kold vinter.
Læs mere om pulled beef med rodfrugtmos og lækre løg efter opskriften.
Ingredienser
800 g oksebov eller tykkam | |
5 store rødløg | |
0.5 dl olivenolie | |
1 dl vand | |
2 spsk. æbleeddike | |
Krydderblanding |
|
2 tsk. spidskommen | |
2 tsk. korianderfrø | |
2 tsk. oregano | |
2 tsk. paprika | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. sort peber | |
Rodfrugtmos |
|
600 g pastinak | |
600 g persillerod | |
150 g parmesan, revet | |
2 fed hvidløg, presset | |
1 dl olivenolie | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pulled beef og lækre løgKnus krydderblandingen til pulver og vend oksekødet heri |
2
Færdig
|
I en ovnfast gryde lægges løgene, der er skåret i tynde både |
3
Færdig
|
Hæld olie, vand og eddike over |
4
Færdig
|
Mas det krydrede oksekød ned mellem løgene - læg låg på gryden |
5
Færdig
|
Sæt i en kold ovn, skru op til 175 grader og bag oksekød og løg 3 timer - tag ud af ovnen og lad dampe videre 30 minutter i den glohede gryde |
6
Færdig
|
RodfrugtmosSkær de skrællede rodfrugter i mindre stykker og kog 10 minutter i vand, der næsten dækker |
7
Færdig
|
Brug stavblender eller håndmixer til at mose rodfrugterne sammen med de øvrige ingredienser – det skal blive en ret tyk mos |
8
Færdig
|
ServeringBrug to gafler til at trække oksekødet i trevler |
9
Færdig
|
Servér det trevlede oksekød, løgene og mosen i små bunker på pæne tallerkener |
Mere om pulled beef med rodfrugtmos og lækre løg
Pulled pork er næsten gået ind i det danske sprog – og på de danske middagsborde – på linje med burger, pizza og shawarma.
Men har du smagt pulled beef? Det er mindst lige så lækkert som sin fætter Pulled Pork. Og mindst lige så let at lave…
- Gnid en solid klump oksekød ind i krydderier
- Læg i en ovnfast gryde sammen med en masse løg
- Sæt i en kold ovn, skru op til 175 og bag 3 timer
- Træk kødet fra hinanden med 2 gafler og NYD DET
Pulled beef kan spises på samme måde som pulled pork. I en hjemmebagt burgerbolle med hjemmelavet coleslaw. Som biksemad med spejlæg og syltede rødbeder. Som simrekød i gryderetter og serveret til kogte grøntsager og peberrodssovs (se opskriften på sovs her: oksegrydesteg med peberrodssovs).
Eller nyd kødet som vores pulled chicken i sliders.
Eller gør som her: Servér pulled beef med lækre løg og en klat rodfrugtmos. Dét er mad for Mons!
Et par ord om ingredienserne
Kødet
Vi brugte et stykke oksebov, men oksetykkam, okseklump eller okseskank (osso buco) havde været lige så godt. Du kan også bruge de samme udskæringer af kalven. Eller en svineskank eller lammeskank.
Løgen
Vi brugte rødløg, men zittauerløg eller bananløg kan også sagtens gå an. Snit rigeligt med løg ned i kødgryden, for de bliver usandsynligt lækre, som de ligger møre og søde i en pyt af krydrede kødsafter.
Krydderierne
Krydderblandingen er et forslag. Timian, rosmarin, chili, hvidløg, stjerneanis, kardemomme, allehånde, kanel og andre krydderier er også en mulighed – dog ikke alle sammen på én gang.