Opskrift: Saftig BBQ pulled chicken & sliders
- af kyllingeinderfilet

0 0
Opskrift: Saftig BBQ pulled chicken & sliders

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
BBQ pulled chicken
600 g kyllingeinderfilet
Barbecuemarinade
1 lille løg, revet
2 fed hvidløg, revet
2 spsk. olie
2 spsk. soya
1 spsk. ketchup
1 spsk. oregano
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. paprika
1 tsk. chiliflager
1 tsk. sennep
1 tsk. salt
Sliders
25 g gær
1 tsk. salt
1 dl yoghurt
2 dl vand
200 g hvedemel
175 g speltmel

Mørt, lækkert kyllingekød i mini-burgere - mums!

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • BBQ pulled chicken

  • Barbecuemarinade

  • Sliders

Et par ord om vores opskrift

Del

Har du travlt? Så skynd dig at læse videre: Dette er sandsynligvis Danmarks hurtigste og nemmeste opskrift på pulled chicken.

Den kraftige barbecuemarinade betyder, at du ikke behøver ofre så meget som et minut på at marinere kyllingen først – kødet får rigelig smag alligevel. Og ved at bruge kyllingeinderfilet i stedet for kyllingebryst skal kødet kun have 2,5 time i ovnen for at blive smeltende mørt.

Bemærk: Hele kyllingebryster kræver 3 timer i ovnen.

Som du kan se på mange billeder her på nettet, ender pulled chicken ofte som en tør omgang trevler. Det modsatte sker her: Den færdige kylling driver af saft og god smag. Årsagen er, at vi tilbereder kødet i en ovnfast gryde med låg (alternativt en stegeso eller römertopf), så alle safter og smage forbliver sammen med kødet uden at fordampe.

Se også vores opskrift på pulled pork.

Pulled chicken er det perfekte kødfyld i sliders (mini-burgere) sammen med en god dressing og salat. Her får du opskriften på hjemmebagte sliders – der bliver 16 små burgerboller ud af denne portion (beregn ca. 3 per person). Du finder inspiration til en god BBQ-dressing og grønt i vores opskrift på BBQ-burgere.

En anden lækker måde at bruge pulled chicken på er at drysse den over en sprød og fyldig salat. Prøv fx pulled chicken på spidskålssalat med mango, æble og mynte.

Pulled chicken er naturligvis også fantastisk pålæg i madpakken og dejligt sandwichfyld.

Ingredienser

Antal personer:
BBQ pulled chicken
600 g kyllingeinderfilet
Barbecuemarinade
1 lille løg, revet
2 fed hvidløg, revet
2 spsk. olie
2 spsk. soya
1 spsk. ketchup
1 spsk. oregano
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. paprika
1 tsk. chiliflager
1 tsk. sennep
1 tsk. salt
Sliders
25 g gær
1 tsk. salt
1 dl yoghurt
2 dl vand
200 g hvedemel
175 g speltmel
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pulled chicken

Rør ingredienserne til barbecuemarinade sammen og vend kyllingefileterne heri

2
Færdig

Smør bunden i en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf med lidt olie og fordel kyllingestykkerne

3
Færdig

Bag kyllingen 2,5 timer ved 125 grader med låget på

4
Færdig

Træk kyllingestykkerne i trevler med to gafler, mens de stadig ligger i stegeskyen - kyllingen vil nu suge den lækre sky til sig og blive drivende saftig

5
Færdig

Sliders

Rør gær og vand sammen

6
Færdig

Tilsæt og ælt de øvrige ingredienser i - dejen må gerne være en anelse fugtig

7
Færdig

Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time

8
Færdig

Lav 16 små boller, læg på bagepapir og mas dem helt flade

9
Færdig

Lad efterhæve lunt og tildækket 30 minutter

10
Færdig

Bag 12-15 minutter i en 225 g varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vodka Sunrise
forrige
Opskrift: Vodka Sunrise
Opskrift: Svensk gravad laks
næste
Opskrift: Svensk gravad laks
Opskrift: Vodka Sunrise
forrige
Opskrift: Vodka Sunrise
Opskrift: Svensk gravad laks
næste
Opskrift: Svensk gravad laks

Tilføj Din Kommentar