Opskrift: Oksegrydesteg med peberrodssovs
- og blandede vintergrøntsager

0 0
Opskrift: Oksegrydesteg med peberrodssovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
30 g smør
1 kg oksegrydesteg
2 tsk. salt
10 peberkorn, knust
10 korn allehånde, knust
5 laurbærblade
1 l vand, kogende
Vintergrøntsager
Peberrodssovs
40 g smør
4 spsk. mel
5 dl bouillon fra grydestegen
1 dl mælk
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. peberrod, fint revet

Hyggelig mormormad med sæsonens gode, danske råvarer

Ingredienser

  • Peberrodssovs

Et par ord om vores opskrift

Del

En blodig bøf og en rød roastbeef smager jo altid skønt, men kogt oksegrydesteg serveret med en sovs af kogevandet kan altså snildt måle sig med de fine, dyre udskæringer. Mormor ville nok mene, at det kogte kød er at foretrække.

Oksegrydesteg er lavet af kød, der kræver lidt længere braissering eller kogetid. Bov eller tykkam, for eksempel. Fordelen ved dét er, at du får en kraftfuld bouillon, og ud af dén kan du lave helt forrygende sovs.

Kogt oksekød og peberrodssovs er en klassiker fra Ruder Konges tid. Og i vinterhalvåret er der mange gode grunde til at spise den ekstremt sunde peberrod. Den indeholder masser af livsvigtige vitaminer, beskytter mod forkølelse, øger forbrændingen, beskytter hjertet og hjælper på fordøjelsen. Nogen kalder peberrod for Nordens ingefær!

Peberrod skal ikke varmes op. Derfor laver vi en dejlig tyk sovs, tager gryden af ilden og rører peberroden i ved servering. Den bedste smag får du, hvis du køber et helt stykke peberrod, som du skræller som en gulerod og river fint på rivejernet. Forbered dig på en befriende tudetur imens! Men – du KAN selvfølgelig også bare købe et bæger peberrod og røre i sovsen.

Det mest normale tilbehør til oksesteg med peberrodssovs er naturligvis kogte kartofler. Men du kunne også servere nogle gode grove vintergrøntsager – porrer, gulerødder, pastinakker – som bare skal koge sammen med stegen de sidste 5 minutter. Det gør bestemt ikke bouillonen dårligere.

Ingredienser

Antal personer:
30 g smør
1 kg oksegrydesteg
2 tsk. salt
10 peberkorn, knust
10 korn allehånde, knust
5 laurbærblade
1 l vand, kogende
Vintergrøntsager
Peberrodssovs
40 g smør
4 spsk. mel
5 dl bouillon fra grydestegen
1 dl mælk
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. peberrod, fint revet
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt smørret i en solid gryde og brun grydestegen godt på alle sider

2
Færdig

Tilsæt krydderier og vand og kog grydestegen 2 timer under låg ved svag varme

3
Færdig

Tilsæt istandgjorte vintergrøntsager skåret i mundrette stykker de sidste 5 minutter

4
Færdig

Smelt smørret til sovsen i en anden gryde og rør melet i til en opbagning

5
Færdig

Pisk bouillon og mælk i opbagningen lidt ad gangen, så sovsen konstant når at tykne

6
Færdig

Tilsæt eddike og kog sovsen igennem 5 minutter

7
Færdig

Tag gryden af varmen og rør peberroden i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pokébowl med rejer og ananas
forrige
Opskrift: Pokébowl med rejer og ananas
Opskrift: Avocadocreme med røget laks
næste
Opskrift: Avocadocreme med røget laks
Opskrift: Pokébowl med rejer og ananas
forrige
Opskrift: Pokébowl med rejer og ananas
Opskrift: Avocadocreme med røget laks
næste
Opskrift: Avocadocreme med røget laks

Tilføj Din Kommentar