Ingredienser
-
“Den franske”: Pastis med vand
-
4 cl pastis
-
2 dl vand
-
Is
-
“Den danske”: Pernod med rød sodavand
-
3 cl pastis (fx Pernod)
-
1 rød sodavand
-
Is
-
Pastis Fraiche
-
2 tsk. sirup
-
1 spsk. pastis
-
1 spsk. citronsaft
-
5 cl vodka
-
1 dl danskvand
-
Is
Et par ord om vores opskrift
Vi taler om anisbrændevin eller anislikør, men kært barn har som bekendt mange navne. I Frankrig alene er der både pastis og absinth, og i stedet for disse betegnelser foretrækker nogen at bruge produktnavne som Pernod og Ricard.
I Grækenland hedder det ouzo, italienerne nyder deres Sambuca, tyrkerne drikker raki, og i Mellemøsten findes der minsandten en alkoholisk anisdrik ved navn arak. Og nej, de forskellige drikke smager bestemt ikke ens, men de har lakridssmagen til fælles.
I dagens tre drinks tager vi udgangspunkt i en ganske almindelig fransk pastis på 40-45%. Hvis du imidlertid er i besiddelse af én af de andre flasker, så prøv, om måleforholdene her alligevel kan bruges.
I de varme lande anses et glas anisbrændevin som en høflig måde at byde fremmede velkommen på. Og selv om Danmark ikke ligefrem kan betegnes som et varmt land, så kan vi altså sagtens servere en velkomstdrink med en let, raffineret lakridssmag – det giver altid et sus fra det store udland.
Ingredienser
“Den franske”: Pastis med vand |
|
4 cl pastis | |
2 dl vand | |
Is | |
“Den danske”: Pernod med rød sodavand |
|
3 cl pastis (fx Pernod) | |
1 rød sodavand | |
Is | |
Pastis Fraiche |
|
2 tsk. sirup | |
1 spsk. pastis | |
1 spsk. citronsaft | |
5 cl vodka | |
1 dl danskvand | |
Is |
Sådan gør du
1
Færdig
|
“Den franske”: Pastis med vandBland de 3 ingredienser i et passende glas |
2
Færdig
|
Skål |
3
Færdig
|
“Den danske”: Pernod med rød sodavandBland de 3 ingredienser i et passende glas |
4
Færdig
|
Skål |
5
Færdig
|
Pastis FraicheRør sirup ud i pastis og citronsaft |
6
Færdig
|
Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt |
7
Færdig
|
Skål |