Opskrift: Laksecarpaccio med fennikel/æble-salat
og purløgsolie

0 0
Opskrift: Laksecarpaccio med fennikel/æble-salat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g rå laks
1 æble
0.5 fennikel
0.5 citron, saft og skal
0.5 tsk. sukker
0.25 tsk. salt
Purløgsolie
1 bdt. purløg
0.5 dl rapsolie
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt
Peber

Raffineret forret, der smager lige godt sommer og vinter

Ingredienser

  • Purløgsolie

Et par ord om vores opskrift

Del

Laks er danskernes yndlingsfisk. Vi spiser den bagt, dampet, stegt, koldrøget, varmrøget, gravad – og rå. Netop rå laks i papirtynde skiver udgør basis i denne raffinerede forret.

Ideen med at servere råt kød eller rå fisk i tynde skiver med en laber topping stammer naturligvis fra Italien. Faktisk er retten opkaldt efter en veneziansk maler ved navn Vittore Carpaccio.

For at opnå de papirtynde skiver er det nødvendigt at fryse laksen først og dernæst skære den ud, mens den endnu er halvfrossen. Allerbedst er det, hvis du har adgang til et mandolinjern, men en skarp kniv kan også gøre tricket.

Også fennikel/æble-salaten skal være skåret papirtyndt ud. Dels fordi rå fennikel ellers bliver for hård at tygge, dels fordi salaten ikke må tage magten fra den fine laks.

Purløgsolien skal være let syrlig, let salt for at give laksen modspil, men uden at overdøve den rå fisk. Det er en hårdfin balance, som purløg, citron og salt i passende mængder rammer perfekt.

Som tilbehør til laksecarpaccio kan du servere et kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød – og et glas kølig chardonnay eller sauvignin blanc.

Ingredienser

Antal personer:
400 g rå laks
1 æble
0.5 fennikel
0.5 citron, saft og skal
0.5 tsk. sukker
0.25 tsk. salt
Purløgsolie
1 bdt. purløg
0.5 dl rapsolie
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Frys først laksen og læg den så i køleskabet 1 time inden tilberedning

2
Færdig

Skær den halvfrosne laks så tyndt som muligt, gerne med mandolinjern

3
Færdig

Anret laksen i et tyndt lag på store tallerkener

4
Færdig

Skær fennikel og æble så tyndt som muligt, gerne på mandolinjern

5
Færdig

Bland fennikel og æble med citronsaft og -skal, sukker og salt

6
Færdig

Anret et par spsk. fennikel/æble-salat i en lille bunke på midten af hver tallerken

7
Færdig

Blend ingredienserne til purløgsolie og fordel rundt omkring på laksen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Abeskøn abemad med blåbær
forrige
Opskrift: Abeskøn abemad med blåbær
Opskrift: 15 skønne scones
næste
Opskrift: 15 skønne scones med rosiner
Opskrift: Abeskøn abemad med blåbær
forrige
Opskrift: Abeskøn abemad med blåbær
Opskrift: 15 skønne scones
næste
Opskrift: 15 skønne scones med rosiner

Tilføj Din Kommentar