Ingredienser
-
1 okseculotte, 1.2 kg
-
2 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. timian
-
2 tsk. korianderfrø
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. peberkorn
Et par ord om vores opskrift
Culotten er en af de mest smagfulde udskæringer på en okse. Det er et stykke kød, der er nemt at tilberede – og lidt sværere at skære ud, hvis du ikke kender teknikken. Udskæring af culotte vender vi tilbage til.
En culottesteg egner sig perfekt til at grille, for den skal have et stykke tid i grillen og når derfor at suge masser af grillsmag til sig.
For at understrege den skønne grillsmag marinerer vi culotten i hvidløg, timian og korianderfrø. Du kan sagtens springe marineringen over og blot tage culotten ud af køleskabet 1 time før stegning. Her befrier du culotten for den seje hinde på undersiden og krydrer den overalt med salt og peber.
Vi bruger en klassisk kuglegrill (Weber), hvor de glødende briketter anbringes i den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning. Bagefter tipper man culotten hen over briketterne og giver den 5 minutters direkte varme for at opnå en sprød stegeskorpe.
Alt i alt skal en culotte af gennemsnitsstørrelse (1,2 kg) have 45 minutter i grillen. Så er den mør, saftig og smukt rosa uden at være blodig. Med et kødtermometer skal du gå efter en temperatur på 56 grader.
Udskæring af culottesteg er et kapitel for sig selv. Princippet er, at du altid skal starte med at skære fra culottens lave, spidse ende – på tværs af kødfibrene! Når du er nået cirka halvvejs igennem, skal du vende skæreretningen 90 grader, så du fortsat skærer på tværs af kødfibrene.
Denne lille video viser, hvordan du skærer en culotte rigtigt ud.
Som tilbehør til grillet culotte kan du servere små nye kartofler med en løvstikke-bearnaise og en dejlig aspargessalat med cherrytomater og sennepsdressing.
Ingredienser
1 okseculotte, 1.2 kg | |
2 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. timian | |
2 tsk. korianderfrø | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. peberkorn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri culotten for den seje hinde på undersiden |
2
Færdig
|
Bland en pasta af olie, hvidløg og de knuste krydderier – smør culotten ind overalt |
3
Færdig
|
Lad marinere mindst 2 timer, gerne meget længere |
4
Færdig
|
Tag culotten ud af køleskabet 1 time før tilberedning |
5
Færdig
|
Grill culotten 40 minutter ved indirekte varme |
6
Færdig
|
Grill culotten på alle sider - 5 minutter over direkte varme |
7
Færdig
|
Lad culotten hvile mindst 10 minutter før udskæring |