Ingredienser
-
4 cl lys rom
-
1 spsk. rørsukker
-
0.5 saftig lime
-
2 kviste mynte
-
Dansk vand
-
Knust is
-
Produktanbefalinger
-
Angostura Reserva White Rum (3 years)
Et par ord om vores opskrift
I Cuba er rommen nærmest billigere end flaskevand, så en ægte cubansk mojito er STÆRK, syrlig, sødlig, læskende og piskende kold. Da vi var på besøg på øen for et par år siden, boede vi på øens bedste casa particular (bed & breakfast). En dunkel aften tiltvang vi os adgang til køkkenet hos mamacita og aflurede hende alle mojito’ens beskidte kneb.
Hemmeligheden – som hermed ikke længere er en hemmelighed – er at bruge MEGET af det hele. Du skal hverken spare på rom, lime, rørsukker, mynte eller is.
Ooops, tænker du, så bliver det jo en STOR drink?! Nemlig! Små mojito’er findes ikke (c;
PS. Hvis en ven har bildt dig ind, at mojito laves på mørk rom, så drop dét venskab. Enhver cubaner med respekt for sig selv, bruger lys 3-års rom (ofte Havana Club) – og vi har set mere end én snuppe sig et bløp direkte af flasken, mens hun tilberedte vores mojitos to-die-for.
Ingredienser
4 cl lys rom | |
1 spsk. rørsukker | |
0.5 saftig lime | |
2 kviste mynte | |
Dansk vand | |
Knust is | |
Produktanbefalinger |
|
Angostura Reserva White Rum (3 years) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
I et mellemstort drinkglas hælder du rørsukker og saften af 1/2 saftig lime sammen med 1 kvist mynte |
2
Færdig
|
Mos grundigt sammen, så sukkeret opløses, og myntens smag frigives |
3
Færdig
|
Tilføj rom |
4
Færdig
|
Fyld glasset med is og top op med danskvand |
5
Færdig
|
Omrør forsigtigt |
6
Færdig
|
Stik 1 tykt sugerør og 1 kvist mynte med stilken nedad i drinken og servér straks. Salud! |