Ingredienser
-
4 cl lys rom
-
2 spsk. ingefærsirup
-
0.5 saftig lime
-
2 kviste mynte
-
Danskvand
-
Knust is
-
Produktanbefalinger
-
Angostura Reserva White Rum (3 years)
Et par ord om vores opskrift
Bali … Navnet emmer af sol, sommer og bastskørter i fri dressur, ikke sandt? For nogle år siden var vi så heldige at blive inviteret til luksusresortet The Damai, hvor køkkenet er noget af det bedste, vi har prøvet på vores utallige rejser. Ved ankomsten blev der serveret en drink, vi aldrig glemmer. Syrlig, sødmefuld, krydret, varm i smagen, kold i teksturen – den var bare så solskinslækker, at vi var ved at bestille én til med det samme. Kl. 10 om formiddagen!
Helt ærligt er vi ikke sikre på, hvad drinken præcist består af, men den smukke receptionist kaldte den en balinesisk mojito med ingefær. Hmmm? Efter utallige eksperimenter er vi nået frem til denne opskrift på en lille frækkert, der smager derhenad. Altså noget med rom, lime, rørsukker, ingefærsirup og is.
Og mynte til at pynte (c;
Ingredienser
4 cl lys rom | |
2 spsk. ingefærsirup | |
0.5 saftig lime | |
2 kviste mynte | |
Danskvand | |
Knust is | |
Produktanbefalinger |
|
Angostura Reserva White Rum (3 years) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Lav først ingefærsiruppen, så den er parat og kold, når gæsterne kommer:Skær en knold frisk ingefær i tynde skiver med skræl og det hele |
2
Færdig
|
Kog ingefær med sukker og vand i en gryde med låg i 20 minutter |
3
Færdig
|
Si siruppen og stil den koldt. Denne portion rækker til en del drinks. |
4
Færdig
|
DrinkenI et mellemstort drinkglas hælder du ingefærsirup og saften af 1/2 saftig lime sammen med 1 kvist mynte |
5
Færdig
|
Mos grundigt sammen, så alt blandes, og myntens smag frigives |
6
Færdig
|
Tilføj rom |
7
Færdig
|
Fyld glasset med is og top op med danskvand |
8
Færdig
|
Omrør forsigtigt |
9
Færdig
|
Stik 1 tykt sugerør og 1 kvist mynte med stilken nedad i drinken og servér straks. Skål! |