Opskrift: Albóndigas – spanske kødboller
i krydret tomatsovs

0 0
Opskrift: Albóndigas – spanske kødboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
400 g magert hakket oksekød
2 æg
2 fed hvidløg
2 spsk. rasp
2 spsk. persille, finthakket
1 spsk. paprika
1 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber
3 spsk. olivenolie
Tomatsovs
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 ds. flået tomat
3 spsk. tomatpuré
2 laurbærblade
2 spsk. persille, finthakket
1 spsk. tørret oregano
0.5 tsk. cayennepeber

Disse krydrede kødboller i tomatsovs er en af Spaniens mest elskede tapas

Ingredienser

  • Kødboller

  • Tomatsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du nogen sinde har spist tapas i Spanien – eller på en spansk restaurant et andet sted i verden – er du uundgåeligt stødt på albóndigas. Måske husker du ikke navnet, men du husker helt sikkert disse mundvandsfremkaldende kødboller i en fyrig tomatsovs.

Det pudsige navn – albóndigas – kommer fra arabisk: Al-bunduq, der egentlig betyder hasselnød, men i en videre betydning noget småt og rundt. Spanien var nemlig under muslimsk overherredømme i godt 800 år fra år 711, og det har især i det sydspanske køkken resulteret i mange spændende retter.

Egentlig kan du bruge alt muligt kød i albóndigas – svinekød, kalv/flæsk, kylling, kalkun – men i respekt for den muslimske inspiration foreslår vi magert hakket oksekød. Det giver nogle lidt tørre, smagfulde kødboller, som egner sig fantastisk til at ligge og hygge sig i en tyk, krydret tomatsovs.

Albóndigas er en af Spaniens mest elskede tapas og fås overalt på restauranter og barer. Som tapas vil man typisk få serveret albóndigas med en kurvfuld (tørt) flutes og et glas fyldig rødvin (Rioja?), et glas sherry eller en iskold fadøl.

Men du kan naturligvis også servere albóndigas som almindelig middagsmad. Her egner ris eller pasta sig fremragende til. Og måske en skål sprød, saftig fennikelsalat med æble?

Andre gode opskrifter på spanske tapas:

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
400 g magert hakket oksekød
2 æg
2 fed hvidløg
2 spsk. rasp
2 spsk. persille, finthakket
1 spsk. paprika
1 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber
3 spsk. olivenolie
Tomatsovs
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 ds. flået tomat
3 spsk. tomatpuré
2 laurbærblade
2 spsk. persille, finthakket
1 spsk. tørret oregano
0.5 tsk. cayennepeber
3 fra 37 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør ingredienserne til kødboller (minus olie) grundigt sammen og stil 1 time på køl

2
Færdig

Imens laver du tomatsovsen:

3
Færdig

Hak løg og hvidløg meget fint og steg blankt i olien - det tager ca. 10 minutter

4
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser og småkog 20 minutter under låg - sovsen skal være tyk og dejlig

5
Færdig

Nu er det tid til at stege kødbollerne:

6
Færdig

Brug en teske til at forme små kødboller og steg ved middelhøj varme i ca. 10 minutter

7
Færdig

Vend kødbollerne ofte, så de bliver så runde som muligt og får lige meget varme overalt

8
Færdig

Kog de færdigstegte kødboller sammen med den færdige tomatsovs i 5 minutter

9
Færdig

Servér de spanske kødboller varme, lune eller kolde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet vandbakkelse / walesboller
forrige
Opskrift: Hjemmelavet vandbakkelse / walesboller
Opskrift: Hjemmelavet juice af blegselleri og æbler
næste
Opskrift: Hjemmelavet juice af blegselleri og æbler
Opskrift: Hjemmelavet vandbakkelse / walesboller
forrige
Opskrift: Hjemmelavet vandbakkelse / walesboller
Opskrift: Hjemmelavet juice af blegselleri og æbler
næste
Opskrift: Hjemmelavet juice af blegselleri og æbler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here