Ingredienser
-
1 spsk. olie
-
600 g svinebryst u/ svær
-
3 dl bouillon
-
3 spsk. soya
-
3 spsk. honning
-
3 fed hvidløg, revet
-
30 g ingefær, revet
-
2 stjerneanis, knust
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Lækkert krydret og hyggeligt snasket kød, som bringer smagsløgene på en luksusrejse til det fjerne Østen. Utroligt, at en billig udskæring af grisen kan forvandles til så raffineret en ret. Servér sticky pork belly som snack til øl og drinks – eller som hovedret på en portion ris.
Læs mere om asiatisk stegt svinebryst efter opskriften.
Ingredienser
1 spsk. olie | |
600 g svinebryst u/ svær | |
3 dl bouillon | |
3 spsk. soya | |
3 spsk. honning | |
3 fed hvidløg, revet | |
30 g ingefær, revet | |
2 stjerneanis, knust | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør olien ud over en pande, som du har låg til |
2
Færdig
|
Skær svinebrystet i 1,5 cm tykke skiver og herefter i 2 cm brede strimler |
3
Færdig
|
Brun kødstykkerne godt af på panden, hæld herefter overflødigt fedt fra |
4
Færdig
|
Hæld de øvrige ingredienser over kødet, rør rundt og læg låg på panden |
5
Færdig
|
Steg kødet mørt ved middellav varme i 30 minutter |
6
Færdig
|
Tag låget af panden, skru op for varmen og kog væden væk, mens du rører rundt |
7
Færdig
|
Efter 5-7 minutter er der kun et klistret lag marinade tilbage på kødstykkerne |
Mere om asiatisk stegt svinebryst/ sticky pork belly
”Kogekød” stod der på den pakke svinebryst, vi havde købt på tilbud i det lokale supermarked. Og et øjeblik overvejede vi faktisk at lave en portion gammeldags gule ærter kogt på svinebryst.
Men nej, i dag ville vi på en luksusrejse til Asien. Så hvordan mon en kinesisk køkkenchef i en dyr restaurant ville behandle denne simple, billige udskæring af den forkætrede gris?
Han (eller hun) kunne sagtens finde på at lave en portion sticky pork belly. Sødt, salt, krydret, snasket kød, der smelter i munden og efterlader en længsel efter det næste stykke.
For det er nemlig kinesernes kunst. At forvandle de tarveligste råvarer til den mest raffinerede kogekunst. God tid og krydderier er vejen frem.
Om tilberedning af svinebryst
Svinebryst svarer nogenlunde til det, man i de engelsksprogede lande kalder pork belly. Det bruges ofte til at ryge som bacon eller skære ud i tykke spareribs.
I modsætning til fx mørbraden er svinebryst hårdt i konsistensen og kræver en del varme, før det er mørt og godt. Til gengæld er der masser af saft og kraft i kødet. Supermarkedets slagter mente, at kogetiden for vores 600 g svinebryst burde være 1,5 time. Ved at skære svinebrystet ud i mindre lunser, som først blev brunet, reducerede vi kogetiden til 30 minutter.
I øvrigt havde vi først fjernet sværen. Den fryser vi ned og laver flæskesvær af en anden god gang.
Vores måde at tilberede sticky pork belly af svinebryst er lidt nemmere at gå til end de fleste opskrifter her på det såkaldte internet. Efter bruning får kødet nemlig lov at koge færdig i alle ingredienser på én gang – normalt koges kødet med ét hold krydderier og steges med et nyt hold krydderier.
Når kødet efter 30 minutter er mørt, tages låget af panden, og der skrues op for blusset. Nu skal væden så bare fordampe. Det tager 5-7 minutter, og så står du tilbage med de lækreste snaskede, krydrede kødstykker.
Servering
Sticky pork belly er en suveræn snack til øl og drinks. Sæt kødet på bordet og giv hver gæst en tandstikker eller lille gaffel at spise med. Skålen er hurtigt tom…
Du kan også servere sticky pork belly på en portion velkogte ris med lidt rå grøntsager omkring. Skal det være en smule sundere (og mere KETO), laver du blomkålsris i stedet for almindelige ris.