Ingredienser
-
8 hvide asparges
-
8 salvieblade
-
8 skiver bacon
-
Olie
Et par ord om vores opskrift
Asparges omviklet med bacon og stegt helt sprødt – dét er smagen og duften af Danmark om foråret.
Den let bitre smag af asparges får et fantastisk modspil af den røgede bacon, og hvis du har adgang til salvieblade gør det kun retten endnu mere raffineret. Her har vi valgt at tilberede aspargesene på grill, hvilket tilfører mere røgsmag, men en tur på panden er næsten lige så godt. Stegetiderne er de samme.
I denne opskrift har vi brugt hvide asparges, der skal grilles 3 minutter på hver side. Du kan også bruge grønne asparges – de skal have ca. 1 minut på hver side.
Du kan bruge asparges med bacon som tilbehør til alt mulig rar mad – fx stegt oksekød, koteletter eller laks. Eller hvad med at servere de små hapsere som forret eller som en snack / appetizer til en hyggelig velkomstdrink?
Ingredienser
8 hvide asparges | |
8 salvieblade | |
8 skiver bacon | |
Olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær enderne af de hvide asparges og skræl dem omhyggeligt |
2
Færdig
|
Skær hver asparges i 3 lige store stykker og læg dem tæt sammen |
3
Færdig
|
Læg et salvieblad på midten af de 3 aspargesstykker og vikl et stykke bacon om, så aspargesstykkerne hænger sammen, og salviebladet er dækket |
4
Færdig
|
Stik et spid igennem aspargesstykker og bacon og pensl med lidt olie |
5
Færdig
|
Steg ca. 3 minutter på hver side på direkte grill |