Ingredienser
-
25 g smør
-
1 stor bagekartoffel, i små stykker
-
1 fed hvidløg, finthakket
-
1 løg, finthakket
-
1 bdt. grønne asparges
-
1 bdt. hvide asparges
-
6 dl hønsekødsbouillon
-
1 dl piskefløde
-
2 spsk. citronsaft
-
2 tsk. esdragon
-
Salt, peber
-
1 pk. bacon
Et par ord om vores opskrift
Det luksuøse ved denne aspargessuppe er, at den indeholder både grønne og hvide asparges. Det er ikke helt billigt, men smagen er alle pengene værd.
Vil du spare på kalorierne, så drop fløden og jævn suppen med mel i stedet. Bacondrys på toppen er heller ikke strengt nødvendigt, men det røgede knas står forrygende godt til den milde aspargessmag
Servér suppen med friskbagt flutes til forret eller som natmad efter en festlig aften. Dine gæster vil elske dig for det gode ini’tiv.
Ingredienser
25 g smør | |
1 stor bagekartoffel, i små stykker | |
1 fed hvidløg, finthakket | |
1 løg, finthakket | |
1 bdt. grønne asparges | |
1 bdt. hvide asparges | |
6 dl hønsekødsbouillon | |
1 dl piskefløde | |
2 spsk. citronsaft | |
2 tsk. esdragon | |
Salt, peber | |
1 pk. bacon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg kartoffel, løg og hvidløg nogle minutter i smørret, uden at det tager farve |
2
Færdig
|
Skær hovederne af alle asparges og gem |
3
Færdig
|
Skræl de hvide asparges og skær begge typer asparges i mindre stykker |
4
Færdig
|
Hæld aspargesstykker og bouillon ned sammen de andre grøntsager og kog 15 minutter |
5
Færdig
|
Blend suppen og tilsæt aspargeshoveder, fløde, citron og krydderier |
6
Færdig
|
Kog igennem 2 minutter |
7
Færdig
|
Steg bacon hårdt og hak det i bittesmå stykker |
8
Færdig
|
Servér suppen rygende varm med bacondrys |