Opskrift: Bacon sandwich / BLT sandwich

0 0
Opskrift: Bacon sandwich / BLT sandwich

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 skiver bacon
2 stk. toastbrød
2 spsk. majonæse
2 salatblade (iceberg)
1 mellemstor tomat

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Sprødstegt bacon, knasende salat, saftig tomat mellem to stykker ristet toast smurt med majonæse… Undskyld, what’s not to like? Bacon sandwich eller BLT (bacon, lettuce, tomato) er kåret som englændernes favoritsandwich. Derovre guffer man en BLT både til morgenmad og frokost. Det skulle du også tage at prøve – du vil elske det. Vi viser her, hvordan man laver en god, gammeldags bacon sandwich…

Ingredienser

Antal personer:
3 skiver bacon
2 stk. toastbrød
2 spsk. majonæse
2 salatblade (iceberg)
1 mellemstor tomat
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Steg baconskiverne så fladt som muligt, så de bliver jævnt sprøde på begge sider

2
Færdig

Rist toastbrødet knasende lysebrunt – og smør med majonæse

3
Færdig

Læg salat, bacon og tomatskiver mellem de to smurte stykker toast

4
Færdig

Skær evt. sandwichen igennem på tværs, så den er nemmere at håndtere

Mere om bacon sandwich / BLT sandwich

Mens vi danskere spiser endeløse baner af rugbrødsmadder med leverpostej, spegepølse og mellemlagret Danbo-ost, står det anderledes til i England og USA. Her er bacon sandwich – eller BLT sandwich, som den også kaldes – i høj kurs.

Faktisk er BLT sandwich officielt kåret som englændernes yndlingssandwich, mens den ligger som nr. 6 blandt amerikanernes favoritter. Så der bliver immervæk guffet nogle BLTs hver eneste dag året rundt. Både til morgenmad og frokost.

BLT – bacon, lettuce, tomato – bacon, salat, tomat. Så skulle dét være på plads.

Vi kan varmt anbefale at servere en gammeldags BLT sandwich for bacon-elskere i din omgangskreds. Skal det være lidt mere avanceret, supplerer du med avocado-skiver.

Eller ost.

Eller et spejlæg.

Et par ord om ingredienserne

Bacon

Du skal bruge tynde, sprødstegte skiver bacon i en BLT sandwich. Du kan også sagtens bruge pancetta eller røget skinke, der steges sprødt. Eller kalkunbacon. Vil du lave en vegetar BLT, er sprødstegt tofu en populær variation.

Brødet

Almindeligt toastbrød, der ristes lysebrunt og sprødt, er nok den mest almindelige brødtype i en gammeldags BLT. Men surdejsbrød bliver mere og mere populært både i England og USA – både på grund af smagen og sundhedsværdien – så ofte vil en moderne bacon sandwich være klasket sammen mellem to stykker ristet surdejsbrød. Med eller uden kerner.

Tomaten

Bøftomater er meget brugt til en BLT, men alle slags tomater går an. Bare sørg for at skære skiverne ret tykt, så tomatsmagen går godt igennem. Nogle gastronomer mener faktisk, at BLT i virkeligheden er en tomatsandwich, der blot krydres med bacon.

Salaten

Icebergsalat er favoritten, fordi den smager af så lidt og knaser så meget. Icebergsalat smager dybest set af så lidt, at mange gerne undværer salat i deres BLT. Romainesalat er en anden mulighed. Eller ruccola. Eller hovedsalat. Hvis du klikker på billedet og ser nærmere efter, vil du opdage, at vi i stedet for salat har brugt basilikumblade. Det er ikke helt efter bogen, men smager fantastisk sammen med tomat.

Majonæsen

Der skal et lag majonæse på begge skiver brød i en bacon sandwich, basta. Du kan købe majonæsen eller bruge 5 minutter på at røre en hjemmelavet majonæse af æg, olie, eddike, sennep, salt og peber. Du kan også bruge flødeost eller smør – eller helt undvære, hvis det skal være en slankesandwich.

Gode opskrifter, der minder om denne

Vores bedste opskrifter med bacon

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Jerk chicken - spicy kylling fra Jamaica
forrige
Opskrift: Jerk chicken – spicy kylling fra Jamaica
Andalusisk kold tomatsuppe - salmorejo
næste
Opskrift: Andalusisk kold tomatsuppe – salmorejo
Jerk chicken - spicy kylling fra Jamaica
forrige
Opskrift: Jerk chicken – spicy kylling fra Jamaica
Andalusisk kold tomatsuppe - salmorejo
næste
Opskrift: Andalusisk kold tomatsuppe – salmorejo

Tilføj Din Kommentar