Ingredienser
-
1 spsk. olie
-
1 fennikel
-
1 æble
-
2 bananløg
-
0.5 citron, saft og skal
-
400 g kulmule
-
Salt, peber
-
Sennepssovs
-
1.5 dl minimælk
-
1 spsk. grov sennep
-
1 spsk. dijonsennep
-
1 spsk. majsstivelse
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Denne ret er så let at lave, at du tror, det er løgn. Den tager under en halv time fra start til mål. Og du kan virkelig glæde dig: Kombinationen af kulmulefilet, fennikel, æble og sennepssovs smager helt fantastisk.
Som tillægsgevinst er der stort set ikke fedtstof involveret, så det er genial mad til enhver slankekur eller diæt. What’s not 2 like?
Kulmule er en pragtfuld fisk med saftigt, hvidt kød i bløde flager. Kulmule er i familie med torsk, kuller og lyssej, og du kan snildt bruge disse fisk i opskriften i stedet for kulmule.
Bagt kulmule i ovn er klart den nemmeste og mindst fedende måde at tilberede fisken på. Du smider bare kulmulefileterne oven på grøntsagerne, drysser med salt og peber og giver dem 20 minutter i en 200 varm ovn. Så er både fisk og grøntsager perfekte.
‘Let sennepssovs’ skal forstås på to måder. Dels er den ekstremt let at lave: Du pisker ingredienserne sammen, varmer sovsen op, og så er den færdig. Dels er sovsen kalorielet: Den indeholder kun den anelse fedt, der er i minimælk (0,5%).
På billedet fremgår det desværre ikke, hvor godt fintsnittet fennikel og æble med citron smager. Så du må tage vores ord for, at den syrligt-søde kombination af grøntsager og frugt er helt vidunderlig til den bagte kulmule. Du kunne også sagtens servere bagt fennikel/æble til en kotelet eller boller i karry.
Apropos boller i karry: Vi foreslår at servere ris til kulmule i ovn, men kartofler vil naturligvis passe præcis lige så godt.
Ingredienser
1 spsk. olie | |
1 fennikel | |
1 æble | |
2 bananløg | |
0.5 citron, saft og skal | |
400 g kulmule | |
Salt, peber | |
Sennepssovs |
|
1.5 dl minimælk | |
1 spsk. grov sennep | |
1 spsk. dijonsennep | |
1 spsk. majsstivelse | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør et ovnfast fad med olie |
2
Færdig
|
Skær fennikel, æble og løg papirtyndt, gerne på mandolinjern |
3
Færdig
|
Bland grøntsager og citron i bunden af fadet |
4
Færdig
|
Anbring fisken ovenpå og drys med salt og peber |
5
Færdig
|
Bag 20 minutter i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Imens koger du ris og laver sennepssovsen: |