Opskrift: Bagt kulmule med let sennepssovs
- fennikel, æble og citron

0 0
Opskrift: Bagt kulmule med let sennepssovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 spsk. olie
1 fennikel
1 æble
2 bananløg
0.5 citron, saft og skal
400 g kulmule
Salt, peber
Sennepssovs
1.5 dl minimælk
1 spsk. grov sennep
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. majsstivelse
0.5 tsk. salt

Skøn, sund og slankende fiskeret på 30 minutter

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Sennepssovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne ret er så let at lave, at du tror, det er løgn. Den tager under en halv time fra start til mål. Og du kan virkelig glæde dig: Kombinationen af kulmulefilet, fennikel, æble og sennepssovs smager helt fantastisk.

Som tillægsgevinst er der stort set ikke fedtstof involveret, så det er genial mad til enhver slankekur eller diæt. What’s not 2 like?

Kulmule er en pragtfuld fisk med saftigt, hvidt kød i bløde flager. Kulmule er i familie med torsk, kuller og lyssej, og du kan snildt bruge disse fisk i opskriften i stedet for kulmule.

Bagt kulmule i ovn er klart den nemmeste og mindst fedende måde at tilberede fisken på. Du smider bare kulmulefileterne oven på grøntsagerne, drysser med salt og peber og giver dem 20 minutter i en 200 varm ovn. Så er både fisk og grøntsager perfekte.

‘Let sennepssovs’ skal forstås på to måder. Dels er den ekstremt let at lave: Du pisker ingredienserne sammen, varmer sovsen op, og så er den færdig. Dels er sovsen kalorielet: Den indeholder kun den anelse fedt, der er i minimælk (0,5%).

På billedet fremgår det desværre ikke, hvor godt fintsnittet fennikel og æble med citron smager. Så du må tage vores ord for, at den syrligt-søde kombination af grøntsager og frugt er helt vidunderlig til den bagte kulmule. Du kunne også sagtens servere bagt fennikel/æble til en kotelet eller boller i karry.

Apropos boller i karry: Vi foreslår at servere ris til kulmule i ovn, men kartofler vil naturligvis passe præcis lige så godt.

Ingredienser

Antal personer:
1 spsk. olie
1 fennikel
1 æble
2 bananløg
0.5 citron, saft og skal
400 g kulmule
Salt, peber
Sennepssovs
1.5 dl minimælk
1 spsk. grov sennep
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. majsstivelse
0.5 tsk. salt
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smør et ovnfast fad med olie

2
Færdig

Skær fennikel, æble og løg papirtyndt, gerne på mandolinjern

3
Færdig

Bland grøntsager og citron i bunden af fadet

4
Færdig

Anbring fisken ovenpå og drys med salt og peber

5
Færdig

Bag 20 minutter i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Imens koger du ris og laver sennepssovsen:
Pisk ingredienserne til sovs sammen og varm op i en gryde under omrøring - det tager højst 5 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Aspargessalat med tomat og løg
forrige
Opskrift: Aspargessalat med tomat og løg
Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs
næste
Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs
Opskrift: Aspargessalat med tomat og løg
forrige
Opskrift: Aspargessalat med tomat og løg
Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs
næste
Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs

Tilføj Din Kommentar