Ingredienser
-
1 kg rodfrugter
-
2 fed hvidløg, knust
-
4 spsk. olivenolie
-
1.5 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. rosmarin, knust
-
10 peberkorn, knust
-
1.5 tsk. salt
-
Persille
-
Fetacreme
-
200 g fetaost
-
4 spsk. græsk yoghurt
-
3 spsk. olivenolie
-
1 fed hvidløg, knust
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Bagte rodfrugter er en klassiker om vinteren på vores breddegrader. De sunde, billige rødder og knolde giver os fibre, vitaminer og velsmag på en årstid, hvor vi har brug for alle de stimulanser, vi kan få, for at holde humøret højt.
De fleste rodfrugter bliver bløde og søde af en tur i ovnen. Det er selvfølgelig dejligt, men smagen ender tit med at være en anelse ensformig.
Giv rodfrugterne modspil fra lidt syre (æbleeddike) og krydrede smage (hvidløg, rosmarin, peber) – og pludselig står du med en ovnfuld meget mere interessante hapsere.
Disse bagte rodfrugter er perfekt tilbehør til lammekølle, koteletter, hakkebøffer – ja, hvad som helst stegt kød. Eller fisk. Eller som selvstændig middagsret en af ugens grønne dage (for sådan en dag har du vel, mindst?).
Vi valgte søde kartofler, pastinakker og gulerødder som vores rodfrugter. Men du kan naturligvis også bruge almindelige kartofler, persillerødder, rødbeder, jordskokker – samt rødløg i kvarte, hele fed hvidløg og meget andet godt.
Det tager 2 minutter at røre en fetacreme sammen af blandt andet græsk yoghurt, hvidløg og fetaost, som du lige moser med en gaffel. Den let salte creme smager vidunderligt til de søde bagte rodfrugter.
Ingredienser
1 kg rodfrugter | |
2 fed hvidløg, knust | |
4 spsk. olivenolie | |
1.5 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. rosmarin, knust | |
10 peberkorn, knust | |
1.5 tsk. salt | |
Persille | |
Fetacreme |
|
200 g fetaost | |
4 spsk. græsk yoghurt | |
3 spsk. olivenolie | |
1 fed hvidløg, knust | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skrub eller skræl rodfrugterne og skær i tykke skrå skiver, med størst mulig overflade |
2
Færdig
|
Vend rodfrugterne med de øvrige ingredienser (minus persille) |
3
Færdig
|
Bred rodfrugterne ud på bagepapir i en bradepande og bag 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Mos ingredienserne til fetacreme sammen |
5
Færdig
|
Servér de bagte rodfrugter med fetacreme og et drys hakket persille |