Opskrift: Bagte rodfrugter med fetacreme
- rosmarin og hvidløg

0 0
Opskrift: Bagte rodfrugter med fetacreme

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg rodfrugter
2 fed hvidløg, knust
4 spsk. olivenolie
1.5 spsk. æbleeddike
1 spsk. rosmarin, knust
10 peberkorn, knust
1.5 tsk. salt
Persille
Fetacreme
200 g fetaost
4 spsk. græsk yoghurt
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, knust
Peber

Vinterens skønneste grøntsager i krydret selskab

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Fetacreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Bagte rodfrugter er en klassiker om vinteren på vores breddegrader. De sunde, billige rødder og knolde giver os fibre, vitaminer og velsmag på en årstid, hvor vi har brug for alle de stimulanser, vi kan få, for at holde humøret højt.

De fleste rodfrugter bliver bløde og søde af en tur i ovnen. Det er selvfølgelig dejligt, men smagen ender tit med at være en anelse ensformig.

Giv rodfrugterne modspil fra lidt syre (æbleeddike) og krydrede smage (hvidløg, rosmarin, peber) – og pludselig står du med en ovnfuld meget mere interessante hapsere.

Disse bagte rodfrugter er perfekt tilbehør til lammekølle, koteletter, hakkebøffer – ja, hvad som helst stegt kød. Eller fisk. Eller som selvstændig middagsret en af ugens grønne dage (for sådan en dag har du vel, mindst?).

Vi valgte søde kartofler, pastinakker og gulerødder som vores rodfrugter. Men du kan naturligvis også bruge almindelige kartofler, persillerødder, rødbeder, jordskokker – samt rødløg i kvarte, hele fed hvidløg og meget andet godt.

Det tager 2 minutter at røre en fetacreme sammen af blandt andet græsk yoghurt, hvidløg og fetaost, som du lige moser med en gaffel. Den let salte creme smager vidunderligt til de søde bagte rodfrugter.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg rodfrugter
2 fed hvidløg, knust
4 spsk. olivenolie
1.5 spsk. æbleeddike
1 spsk. rosmarin, knust
10 peberkorn, knust
1.5 tsk. salt
Persille
Fetacreme
200 g fetaost
4 spsk. græsk yoghurt
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, knust
Peber
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skrub eller skræl rodfrugterne og skær i tykke skrå skiver, med størst mulig overflade

2
Færdig

Vend rodfrugterne med de øvrige ingredienser (minus persille)

3
Færdig

Bred rodfrugterne ud på bagepapir i en bradepande og bag 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

Mos ingredienserne til fetacreme sammen

5
Færdig

Servér de bagte rodfrugter med fetacreme og et drys hakket persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ravioli som hurtig gourmet-ret
forrige
Opskrift: Ravioli som hurtig gourmet-ret
Opskrift: Grønkålssalat med spicy søde kartofler
næste
Opskrift: Grønkålssalat med spicy søde kartofler
Opskrift: Ravioli som hurtig gourmet-ret
forrige
Opskrift: Ravioli som hurtig gourmet-ret
Opskrift: Grønkålssalat med spicy søde kartofler
næste
Opskrift: Grønkålssalat med spicy søde kartofler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here