Ingredienser
-
4 modne bananer
-
4 spsk. honning
-
3 spsk. olivenolie
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. vaniljepulver
-
0.5 tsk. salt
-
500 g grovvalsede havregryn
-
150 g mandler
-
200 g tørrede tranebær
Et par ord om vores opskrift
Her får du en nem opskrift på det lækreste drys på skyr, yoghurt, frugtsalat og pandekager til din morgenmad eller den store brunch i weekenden. Banangranola er knasende sprødt, smager fantastisk – og kan laves af de gamle, brune bananer, du ellers ville have smidt ud. Lav hellere en ordentlig portion, nu du er i gang, for banagranola er sådan en farlig ting, der giver dig cravings!
Læs mere om hjemmelavet banangranola efter opskriften.
Ingredienser
4 modne bananer | |
4 spsk. honning | |
3 spsk. olivenolie | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. vaniljepulver | |
0.5 tsk. salt | |
500 g grovvalsede havregryn | |
150 g mandler | |
200 g tørrede tranebær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på 170 grader |
2
Færdig
|
Mos bananer, honning, olie, kanel, vanilje og salt grundigt sammen |
3
Færdig
|
Bland havregryn og bananmos grundigt sammen |
4
Færdig
|
Spred blandingen ud på en bradepande med bagepapir |
5
Færdig
|
Bag 15 minutter - rør rundt i blandingen undervejs |
6
Færdig
|
Tilsæt mandlerne - bag 15 minutter mere og rør rundt i blandingen undervejs |
7
Færdig
|
Tag pladen ud af ovnen, tilsæt tranebærrene og lad køle af på bagepladen |
8
Færdig
|
Opbevar i en lufttæt boks eller et lukket glas, når granolaen er helt kold |
Mere om hjemmelavet banangranola
Banangranola knaser dejligt i munden og smager genialt. Det er simpelt hen det lækreste drys, du kan bruge til din morgenmad eller brunch –
- på skyr, yoghurt eller andre surmælksprodukter
- på din havregrød
- med mælk og frugtstykker på
- på frugtsalat og abemad
- på amerikanske pandekager
- som sundt slik
Kender du i øvrigt forskellen på granola og mysli? Granola er mysli, der ristes i ovnen eller på panden med noget fedtstof og noget sukkerholdigt, så det bliver sprødt. Mysli er lavet af rå gryn, nødder osv. og er dermed sundere end granola – men ikke lige så sjovt at spise.
Et par ord om ingredienserne
Banangranola er ren stop spild af mad. I stedet for at smide de gamle, brune bananer ud skal du selvfølgelig bruge dem i en portion banangranola! Gamle bananer er kolossalt søde og egner sig fantastisk til desserter, kager – og altså i hjemmelavet granola. Alle slags modne bananer kan bruges her.
- Havregryn er rygraden i en granola, og det skal helst være de grovvalsede havregryn, som giver den bedste struktur. Du kan også bruge hvedeflager eller havreflager.
- Olivenolie kan erstattes med andre slags olie, blandt andet kokosolie, der lige skal smeltes først.
- Honning kan erstattes af sirup, sukker, brun farin, Sukrin eller noget andet sødt.
- Tørrede tranebær kan erstattes af al slags tørret frugt – rosiner, dadler, figner, abrikoser, blåbær, gojibær.
- Mandler kan erstattes af – og suppleres med – alle slags nødder, kerner og frø. Hvad har du i køkkenskabet?
- Kanel og vanilje kan eventuelt undværes, eller du kan nøjes med den ene af tingene, eller du kan supplere med kardemomme.
- Kakaonips og chokoladestykker vil naturligvis gøre din hjemmelavede banangranola syndigt lækker. Eller hvad med kokosmel og kokosflager? Bare en idé.