Opskrift: Granola med okara (sojabønner)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g okara
500 g havregryn
100 g mandler
100 g ahornsirup
50 g kokos
1 spsk. kanel
100 g rosiner

Opskrift: Granola med okara (sojabønner)

kokos, mandler og kanel

Skøn sød mysli, der giver en mættende start på dagen

Tilhører:
  • Børnemad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Okara er et biprodukt fra fremstillingen af sojamælk (se vores opskrift på sojamælk). Det er udblødte sojabønner, der er blendet med frisk vand, hvorefter væden er siet fra og er blevet til sojamælk. Okara er den tiloversblevne sojapulp.

Sojabønner er sunde, mættende og fyldt med proteiner, kostfibre, sundt umættet fedt, omega-6, jern, zink, calcium, B- og E-vitamin (kilde). Derfor er en granola med blendede sojabønner naturligvis en virkelig god start på dagen.

Okara er et ret fugtigt produkt, der skal have lang tid i ovnen for at tørre. Tidsangivelserne i denne opskrift er vejledende, for der er stor forskel på, hvor fugtig den enkelte okara er.

Sojabønner har en markant ‘grøn’ smag. For at give granolaen en mere morgenhyggelig feeling blander vi rare smage som kanel, kokos og ahornsirup i. Desuden masser af havregryn og rosiner.

Se også vores opskrift på kokos granola.

Spis din skønne granola til morgenmad eller brunch med mandelmælk eller skyr eller bare som en slags snacks i løbet af dagen.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Bland alle ingredienser (minus rosiner) grundigt sammen

2
Færdig

Bred mest muligt ud på et stykke bagepapir på en bradepande

3
Færdig

Bag 90 minutter i en 150 grader varm ovn

4
Færdig

Vend granolaen hver 30. minut, så alt bliver tørt og sprødt

5
Færdig

Sluk ovnen og lad granolaen tørre videre ved eftervarmen

6
Færdig

Bland rosinerne i den kolde granola

7
Færdig

Opbevar i en lufttæt beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Mai tai - tropisk cocktail
forrige
Opskrift: Mai tai – tropisk cocktail
Opskrift: Fuglekvidder - fin skinkesalat
næste
Opskrift: Fuglekvidder – fin skinkesalat
Opskrift: Mai tai - tropisk cocktail
forrige
Opskrift: Mai tai – tropisk cocktail
Opskrift: Fuglekvidder - fin skinkesalat
næste
Opskrift: Fuglekvidder – fin skinkesalat

Tilføj Din Kommentar