• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Hjemmelavet banangranola med kanel, honning og mandler

Opskrift: Hjemmelavet banangranola med kanel, honning og mandler

0 0
Opskrift: Hjemmelavet banangranola med kanel, honning og mandler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 modne bananer
4 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
0.5 tsk. salt
500 g grovvalsede havregryn
150 g mandler
200 g tørrede tranebær
Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Her får du en nem opskrift på det lækreste drys på skyr, yoghurt, frugtsalat og pandekager til din morgenmad eller den store brunch i weekenden. Banangranola er knasende sprødt, smager fantastisk – og kan laves af de gamle, brune bananer, du ellers ville have smidt ud. Lav hellere en ordentlig portion, nu du er i gang, for banagranola er sådan en farlig ting, der giver dig cravings!

Læs mere om hjemmelavet banangranola efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
4 modne bananer
4 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
0.5 tsk. salt
500 g grovvalsede havregryn
150 g mandler
200 g tørrede tranebær
4 fra 10 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på 170 grader

2
Færdig

Mos bananer, honning, olie, kanel, vanilje og salt grundigt sammen

3
Færdig

Bland havregryn og bananmos grundigt sammen

4
Færdig

Spred blandingen ud på en bradepande med bagepapir

5
Færdig

Bag 15 minutter - rør rundt i blandingen undervejs

6
Færdig

Tilsæt mandlerne - bag 15 minutter mere og rør rundt i blandingen undervejs

7
Færdig

Tag pladen ud af ovnen, tilsæt tranebærrene og lad køle af på bagepladen

8
Færdig

Opbevar i en lufttæt boks eller et lukket glas, når granolaen er helt kold

Mere om hjemmelavet banangranola

Banangranola knaser dejligt i munden og smager genialt. Det er simpelt hen det lækreste drys, du kan bruge til din morgenmad eller brunch –

Kender du i øvrigt forskellen på granola og mysli? Granola er mysli, der ristes i ovnen eller på panden med noget fedtstof og noget sukkerholdigt, så det bliver sprødt. Mysli er lavet af rå gryn, nødder osv. og er dermed sundere end granola – men ikke lige så sjovt at spise.

Et par ord om ingredienserne

Banangranola er ren stop spild af mad. I stedet for at smide de gamle, brune bananer ud skal du selvfølgelig bruge dem i en portion banangranola! Gamle bananer er kolossalt søde og egner sig fantastisk til desserter, kager – og altså i hjemmelavet granola. Alle slags modne bananer kan bruges her.

  • Havregryn er rygraden i en granola, og det skal helst være de grovvalsede havregryn, som giver den bedste struktur. Du kan også bruge hvedeflager eller havreflager.
  • Olivenolie kan erstattes med andre slags olie, blandt andet kokosolie, der lige skal smeltes først.
  • Honning kan erstattes af sirup, sukker, brun farin, Sukrin eller noget andet sødt.
  • Tørrede tranebær kan erstattes af al slags tørret frugt – rosiner, dadler, figner, abrikoser, blåbær, gojibær.
  • Mandler kan erstattes af – og suppleres med – alle slags nødder, kerner og frø. Hvad har du i køkkenskabet?
  • Kanel og vanilje kan eventuelt undværes, eller du kan nøjes med den ene af tingene, eller du kan supplere med kardemomme.
  • Kakaonips og chokoladestykker vil naturligvis gøre din hjemmelavede banangranola syndigt lækker. Eller hvad med kokosmel og kokosflager? Bare en idé.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Blomkålshummus med nødderistet blomkål
forrige
Opskrift: Blomkålshummus med nødderistet blomkål
Bugles som nachos
næste
Opskrift: Bugles som nachos – nem snack på 10 minutter
Blomkålshummus med nødderistet blomkål
forrige
Opskrift: Blomkålshummus med nødderistet blomkål
Bugles som nachos
næste
Opskrift: Bugles som nachos – nem snack på 10 minutter

Tilføj Din Kommentar