Ingredienser
-
1 dl olie
-
0.5 dl soya
-
1 spsk. eddike
-
2 spsk. ketchup
-
1 spsk. brun farin
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 stjerneanis, knust
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Ideen om at smøre kødstykker ind i en barbecue marinade og bagefter smide dem på grillen, kommer fra sydstaterne i USA. Dér er man mestre i at forvandle selv de mest håbløse lunser kød til lækre godbidder fyldt med smag.
Basis i en barbecue marinade – eller BBQ-sauce, som nogen kalder det – er olie, eddike, tomat, sukker og salt. Olien behøver ikke være en dyr olivenolie, men kan fx være majsolie eller vindruekerneolie. Eddiken må gerne være en æbleeddike, men andre typer duer også. Tomat kan enten være ketchup eller puré – hvis du bruger ketchup, så husk, at den også indeholder eddike og sukker. Sukker kan bare være sukker, men brun farin giver en dybere smag. Salt må gerne være soya, som har flere smagsnuancer.
Hos Spicy Twist synes vi, at krydderierne chili, spidskommen og stjerneanis tilføjer et lille raffineret twist, som gør marinaden en anelse mere spændende end supermarkedernes eller Jensens BBQ-tilbud. Men bare rolig, smagen er stadig HELT RIGTIG – den er ikke spor ’mærkelig’.
Kan du bedst lide en sød barbecue marinade eller en salt? Vi hælder mere til den salte side, men holder stadig af en let sødme fra brun farin og ketchup. Hvis du har en sødere smag, kan du tilføje en skefuld brun farin og/eller ketchup til opskriften.
Kødtyper: Spicy Twists barbecue marinade passer til gris, okse, lam, kylling mv. Spare ribs bliver helt uterlige!
Marinering: Vi anbefaler at marinere kødet i barbecue marinaden i mindst 4 timer og gerne 24 timer, hvis du er i god tid. Det letteste er at hælde både kød og marinade i en frysepose, få fedtet kødet godt ind, og opbevare posen i køleskabet indtil 1 time inden tilberedning. Kødet må gerne have stuetemperatur, før du steger det.
Tilberedning: Pas på med at give kødet direkte grill, da sukkeret i marinaden let brænder på. Steg eller grill helst ved lavere varme.
Ingredienser
1 dl olie | |
0.5 dl soya | |
1 spsk. eddike | |
2 spsk. ketchup | |
1 spsk. brun farin | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 stjerneanis, knust | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 fed hvidløg, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne godt sammen og smør på kødet |