Ingredienser
-
2.5 dl vand
-
25 g gær
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. yoghurt
-
210 g hvedemel
-
210 g speltmel
-
200 g pastinak, revet
-
50 g grovvalsede havregryn
-
1 spsk. rosmarin
-
1 tsk. salt
-
Paprika
Et par ord om vores opskrift
Rodfrugter i brød smager afsindigt godt, det gør krummen saftigere, og så er det naturligvis langt sundere end en masse fint hvedemel. Især når du supplerer rødderne med grovvalsede havregryn.
Du kan servere boller med rodfrugter som alternativ til andet stivelsesholdigt tilbehør som kartofler, ris og pasta. Men du kan også sagtens spise bollerne som morgenboller eller frokostboller.
Alle slags rodfrugter kan bruges i bolledejen. Pastinakker, persillerødder, gulerødder, knoldselleri, rødbeder, kartofler, jordskokker…
I denne opskrift nøjes vi med pastinak, der er ret neutral i smagen. Til gengæld får bollerne et skud rosmarin og et drys paprika på toppen. Også når det gælder krydderier, er der frit valg på alle hylder. En kombination af timian, chili og havsalt vil også være lækkert.
Ingredienser
2.5 dl vand | |
25 g gær | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. yoghurt | |
210 g hvedemel | |
210 g speltmel | |
200 g pastinak, revet | |
50 g grovvalsede havregryn | |
1 spsk. rosmarin | |
1 tsk. salt | |
Paprika |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør vand og gær sammen |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser (minus paprika) og ælt grundigt |
3
Færdig
|
Lad hæve 45 minutter tildækket |
4
Færdig
|
Form til 16 små kuvertbrød, drys med paprika og skær et lille kors i toppen |
5
Færdig
|
Sæt på en bageplade med bagepapir og lad efterhæve 30 minutter, tildækket |
6
Færdig
|
Bag ca. 15 minutter i en 225 grader varm ovn |