Ingredienser
-
Kartoffelmos
-
1 kg bagekartofler, skrællede
-
1 dl mælk
-
25 g smør
-
2 tsk. salt
-
2 æggeblommer
-
1 dl kogevand
-
Topping
-
800 g bacon i tern
-
4 løg, i tynde både
-
2 æbler, i tynde både
-
2 spsk. balsamico
-
2 tsk. timian
-
1 bdt. bredbladet persille, hakket
Et par ord om vores opskrift
Brændende kærlighed er en gammel, dansk klassiker. Rigtig mormormad baseret på kartoffelmos, røgede flæsketern, løg, purløg og ofte serveret med syltede rødbeder til.
Lad det være sagt med det samme: Vi elsker brændende kærlighed, som vor mormor lavede den. Men vi foretrækker til hver en tid stegte æbler frem for syltede rødbeder, og et nip balsamico og et drys timian giver retten lidt flere smagsnuancer.
Men du bestemmer selv. Du kan sagtens droppe æbler, balsamico og timian og bruge opskriften alligevel. Husk at erstatte vores bredbladede persille med mormors purløg.
Ingredienser
Kartoffelmos |
|
1 kg bagekartofler, skrællede | |
1 dl mælk | |
25 g smør | |
2 tsk. salt | |
2 æggeblommer | |
1 dl kogevand | |
Topping |
|
800 g bacon i tern | |
4 løg, i tynde både | |
2 æbler, i tynde både | |
2 spsk. balsamico | |
2 tsk. timian | |
1 bdt. bredbladet persille, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KartoffelmosSkær kartoflerne i mindre stykker og kog møre i vand uden salt - 10-15 minutter |
2
Færdig
|
Gem lidt af kogevandet |
3
Færdig
|
Varm mælk, smør og salt, til smørret smelter |
4
Færdig
|
Brug håndmikseren til at findele kartoflerne og hæld mælkeblandingen i |
5
Færdig
|
Tilsæt kogevand under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt |
6
Færdig
|
ToppingSteg baconternene sprøde og hæld det meste af fedtet fra |
7
Færdig
|
Steg løg og æbler møre sammen med bacon, balsamico og timian - ca. 10 minutter |
8
Færdig
|
Toppingen skal være stegt fri for væde, før den hældes over mosen |
9
Færdig
|
Drys med persille og server rygende varm |