Ingredienser
-
Tærtedej
-
160 g smør
-
125 g hvedemel
-
125 g speltmel
-
1 æg
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
3 æg
-
2 æggehvider
-
2.5 dl piskefløde
-
2 dl mælk
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
2 tsk. timian
-
250 g bacon, i strimler
-
4 rødløg, i tynde både
-
0.5 tsk. sukker
-
150 g tør ost, fx parmesan
Et par ord om vores opskrift
Quiche Lorraine er en klassisk fransk tærte baseret på røget flæsk og æg. Enkel og uendeligt lækker. Vi tillader os dog at erstatte muskatnød med timian og tilføje karamelliserede rødløg – det gør bestemt ikke oplevelsen dårligere.
Denne opskrift på tærtedej kan bruges til alle slags madtærter. Det er en grunddej, og du kan variere og blande meltyperne i det uendelige. Bare du ender på 250 g mel.
Tærten kan spises både varm, kold og lunken når som helst på døgnet – til aftensmad eller frokost, som en let forret med en skål salat eller som tapas i stedet for den klassiske, spanske tortilla.
Ingredienser
Tærtedej |
|
160 g smør | |
125 g hvedemel | |
125 g speltmel | |
1 æg | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
3 æg | |
2 æggehvider | |
2.5 dl piskefløde | |
2 dl mælk | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
2 tsk. timian | |
250 g bacon, i strimler | |
4 rødløg, i tynde både | |
0.5 tsk. sukker | |
150 g tør ost, fx parmesan |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time |
3
Færdig
|
Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter) |
4
Færdig
|
Pisk æg, fløde, mælk, salt, timian og chili let sammen |
5
Færdig
|
Steg først bacon sprødt og dernæst rødløg med sukker, til de karamelliserer let |
6
Færdig
|
Fordel bacon, løg og ost på tærtebunden og hæld æggemassen over |
7
Færdig
|
Bag 25 minutter ved 180 grader |