Ingredienser
-
1000 g svinekæber
-
5 spsk. olie
-
15 enebær
-
15 peberkorn
-
1.5 tsk. salt
-
8 dl vand
-
40 g smør
-
4 spsk. mel
-
3 spsk. ribsgelé
-
2 fennikel
-
1 kg små kartofler
-
Persille til drys
-
Stegte æbler
-
15 g smør
-
1 tsk. kanel
-
2 æbler, i tynde både
Et par ord om vores opskrift
Arbejdsindsatsen er beskeden. Det tager dig ikke mange minutter at sætte denne skønne simreret over. Til gengæld skal den så have i alt 3 timer i ovnen, hvor den passer sig selv det meste af tiden.
Når du tilsætter enebær, timian og ribsgelé (eller en anden frugtgelé) til en sovs, får den sin karakteristiske “vildtsmag”. En del mennesker bryder sig ikke om den let bitre smag af vildtkød, men de elsker sovsen. Så hvorfor ikke braisere de gode svinekæber i sådan en hyggelig vildtsovs?
Når du langtidssteger svinekæber, slipper du for at pudse kødet af først. Du skal ikke gøre andet end at brune svinekæberne af – med hinder og det hele – før de ryger i ovnen. Faktisk er det vigtigt, at du lader hinderne blive på kødet, for de er med til at holde faconen på svinekæberne efter 3 timer i ovnen. Kødet er nu så smeltende mørt, at det næsten falder fra hinanden.
Hvad serverer man som tilbehør til svinekæber i en vild udgave? Tja, du har måske dine egne favoritter – fx waldorfsalat – og dem kan du trygt vælge. Vi foreslår noget så simpelt som kartofler og fennikel, der får lov at braisere i sovsen sammen med kødet den sidste time, og æbler lynstegt i smør og kanel. En klat gelé smager også altid godt.
Du kan også brillere med en skålfuld glaserede rødbeder.
Og vinen? Et glas kraftig, frugtig, let sødmefuld rødvin passer fortrinligt til vildt. Måske en Cote du Rhone eller en Zinfandel.
Ingredienser
1000 g svinekæber | |
5 spsk. olie | |
15 enebær | |
15 peberkorn | |
1.5 tsk. salt | |
8 dl vand | |
40 g smør | |
4 spsk. mel | |
3 spsk. ribsgelé | |
2 fennikel | |
1 kg små kartofler | |
Persille til drys | |
Stegte æbler |
|
15 g smør | |
1 tsk. kanel | |
2 æbler, i tynde både |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brun svinekæberne grundigt på begge sider i olien på en hed pande |
2
Færdig
|
Hæld svinekæberne over i en ovnfast gryde eller stegeso |
3
Færdig
|
Kværn enebær, peber og salt til pulver i en morter og drys over kødet |
4
Færdig
|
Hæld det kogende vand over, læg låg på og sæt i ovnen |
5
Færdig
|
Lad simre 2 timer i en 150 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Lav en smørbolle ved at ælte smør og mel sammen |
7
Færdig
|
Rens kartofler og fennikel og skær i halve |
8
Færdig
|
Når kødet har fået sine 2 timer, rører du smørbollen ud i stegeskyen sammen med svinekæberne og tilsætter gelé, kartofler og fennikel |
9
Færdig
|
Stil gryden tilbage i ovnen og lad simre videre 1 time under låg |
10
Færdig
|
Til de stegte æbler smelter du smør, drysser kanel ud i smørret og steger æblebådene 1,5 minut på hver side ved middelhøj varme |
11
Færdig
|
Servér rygende varmt og drys med persille |