Opskrift: Pirogger med oksekød
- sundt grønt og varme krydderier

0 0
Opskrift: Pirogger med oksekød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
200 g mel
50 g græsk yoghurt
1 æg
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Kødfyld
3 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
200 g hvidkål
0.5 peberfrugt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1.5 tsk. kanel
1 tsk. sort peber
1 tsk. salt
250 g hakket oksekød
75 g rosiner
Æg til pensling, pisket

Suveræne hapsere til drinken, frokosten eller den lille appetit

Ingredienser

  • Dej

  • Kødfyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Pirogger, samosas, empanadas – hvad skal man kalde disse små, sprøde dejpakker med lækkert kødfyld? Hvert land har sit navn for denne populære snack, og fyldet varierer naturligvis tilsvarende.

Se også vores opskrift på vegetariske pirogger med grøntsagsfyld.

Du kan glæde dig til at lave dejen. Den tager højst 10 minutter at ælte sammen, og der er ingen hævetid. Hvorfor mange vælger at putte gær eller bagepulver i deres dej, er helt ubegribeligt. Pirogger eller samosas skal jo ikke hæve!? Derfor: Ælt bare de 5 ingredienser sammen og lad hvile køligt i 30 minutter, mens du laver kødfyldet.

Pirogger med oksekød er en klassiker. Vi supplerer kødet med lidt sundt grønt i form af hvidkål, peberfrugt, løg, hvidløg og en varm krydderblanding bestående af spidskommen, korianderfrø, sort peber og kanel.

En håndfuld rosiner ryger også med i fyldet – de fungerer som små, søde hyggespredere, mens man tygger sig igennem sprød dej og let krydret kødfyld.

Pirogger er fantastiske hapsere i mange sammenhænge. Som appetizer eller snack til drinken, som en let forret, i familiens madpakker, på sommerens skovture og som mellemmåltid på udflugter og ferier.

Lav hellere rigeligt nu, du er i gang. Pirogger kan sagtens fryses ned og genopvarmes, og du får jo ‘kun’ 8 nydelige pirogger ud af denne portion.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
200 g mel
50 g græsk yoghurt
1 æg
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Kødfyld
3 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
200 g hvidkål
0.5 peberfrugt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1.5 tsk. kanel
1 tsk. sort peber
1 tsk. salt
250 g hakket oksekød
75 g rosiner
Æg til pensling, pisket
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt ingredienserne til dejen sammen, læg dejen i en frysepose og stil køligt i mindst 30 minutter

2
Færdig

Varm olien til fyldet op på en pande ved middelvarme og tilsæt de finthakkede grøntsager

3
Færdig

Steg ca. 10 minutter, til grøntsagerne er blanke og har tabt væden

4
Færdig

Tilsæt først de knuste krydderier og steg med 1 minut, herefter oksekødet, som skal steges godt igennem sammen med resten

5
Færdig

Rør rosiner i fyldet og lad det herefter blive lunkent

6
Færdig

Del dejen i 8 boller, som du ruller ud til 0.5 cm tynde cirkler på et meldækket bord

7
Færdig

Læg fyld på den ene halvdel af dejen og vend den anden halvdel hen over

8
Færdig

Tryk den åbne halvcirkel sammen med en gaffel

9
Færdig

Pensl piroggerne med æg og bag dem 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Braiserede svinekæber som vildt
forrige
Opskrift: Braiserede svinekæber som vildt
Opskrift: Rund og lækker vegetar korma
næste
Opskrift: Rund og lækker vegetar korma
Opskrift: Braiserede svinekæber som vildt
forrige
Opskrift: Braiserede svinekæber som vildt
Opskrift: Rund og lækker vegetar korma
næste
Opskrift: Rund og lækker vegetar korma

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here