Ingredienser
-
Dej
-
200 g mel
-
50 g græsk yoghurt
-
1 æg
-
4 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
Kødfyld
-
3 spsk. olie
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
200 g hvidkål
-
0.5 peberfrugt
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1.5 tsk. kanel
-
1 tsk. sort peber
-
1 tsk. salt
-
250 g hakket oksekød
-
75 g rosiner
-
Æg til pensling, pisket
Et par ord om vores opskrift
Pirogger, samosas, empanadas – hvad skal man kalde disse små, sprøde dejpakker med lækkert kødfyld? Hvert land har sit navn for denne populære snack, og fyldet varierer naturligvis tilsvarende.
Se også vores opskrift på vegetariske pirogger med grøntsagsfyld.
Du kan glæde dig til at lave dejen. Den tager højst 10 minutter at ælte sammen, og der er ingen hævetid. Hvorfor mange vælger at putte gær eller bagepulver i deres dej, er helt ubegribeligt. Pirogger eller samosas skal jo ikke hæve!? Derfor: Ælt bare de 5 ingredienser sammen og lad hvile køligt i 30 minutter, mens du laver kødfyldet.
Pirogger med oksekød er en klassiker. Vi supplerer kødet med lidt sundt grønt i form af hvidkål, peberfrugt, løg, hvidløg og en varm krydderblanding bestående af spidskommen, korianderfrø, sort peber og kanel.
En håndfuld rosiner ryger også med i fyldet – de fungerer som små, søde hyggespredere, mens man tygger sig igennem sprød dej og let krydret kødfyld.
Pirogger er fantastiske hapsere i mange sammenhænge. Som appetizer eller snack til drinken, som en let forret, i familiens madpakker, på sommerens skovture og som mellemmåltid på udflugter og ferier.
Lav hellere rigeligt nu, du er i gang. Pirogger kan sagtens fryses ned og genopvarmes, og du får jo ‘kun’ 8 nydelige pirogger ud af denne portion.
Ingredienser
Dej |
|
200 g mel | |
50 g græsk yoghurt | |
1 æg | |
4 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
Kødfyld |
|
3 spsk. olie | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
200 g hvidkål | |
0.5 peberfrugt | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1.5 tsk. kanel | |
1 tsk. sort peber | |
1 tsk. salt | |
250 g hakket oksekød | |
75 g rosiner | |
Æg til pensling, pisket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt ingredienserne til dejen sammen, læg dejen i en frysepose og stil køligt i mindst 30 minutter |
2
Færdig
|
Varm olien til fyldet op på en pande ved middelvarme og tilsæt de finthakkede grøntsager |
3
Færdig
|
Steg ca. 10 minutter, til grøntsagerne er blanke og har tabt væden |
4
Færdig
|
Tilsæt først de knuste krydderier og steg med 1 minut, herefter oksekødet, som skal steges godt igennem sammen med resten |
5
Færdig
|
Rør rosiner i fyldet og lad det herefter blive lunkent |
6
Færdig
|
Del dejen i 8 boller, som du ruller ud til 0.5 cm tynde cirkler på et meldækket bord |
7
Færdig
|
Læg fyld på den ene halvdel af dejen og vend den anden halvdel hen over |
8
Færdig
|
Tryk den åbne halvcirkel sammen med en gaffel |
9
Færdig
|
Pensl piroggerne med æg og bag dem 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn |