Ingredienser
-
Kagedej
-
250 g blødt smør
-
3 æg
-
80 g kokosmel
-
300 g hvedemel
-
200 g sukker
-
2 tsk. bagepulver
-
1 citron, den revne skal
-
2 spsk. citronsaft
-
Pynt
-
4 æbler
-
2 spsk. sukker
-
1 spsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
Hvad er skønnere end et lunt stykke nybagt æblekage til kaffen eller teen? Heldigvis er vi danskere så privilegerede, at vi har adgang til gode æbler året rundt, så det kan altid lade sig gøre at fremstille en dejlig æblekage.
Se også opskriften på en østrigsk Apfelstrudl.
Du kan bruge næsten alle sorter af æbler til en bagt æblekage, men kagen bliver naturligvis kun mere interessant, hvis du kan skaffe et syrligt æble med masser af smag.
Når du presser æblebådene ned i dejen, må du endelig ikke spare på æblerne. Når kagen er bagt, er det, som om æblerne har mistet noget af deres saft og kraft, så der skal være rigeligt af dem.
Ud over kaffe eller te smager en klat flødeskum eller cremefraiche herligt til denne udgave af bagt æblekage. Du kan også røre 5 spsk. skyr med 5 tsk. vaniljesukker og et stænk citron.
Ingredienser
Kagedej |
|
250 g blødt smør | |
3 æg | |
80 g kokosmel | |
300 g hvedemel | |
200 g sukker | |
2 tsk. bagepulver | |
1 citron, den revne skal | |
2 spsk. citronsaft | |
Pynt |
|
4 æbler | |
2 spsk. sukker | |
1 spsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser til kagedej sammen |
2
Færdig
|
Hæld dejen i en smurt form (ca. 20 x 30 cm) |
3
Færdig
|
Skær æblerne i tynde både og stik ned i dejen, helt tæt |
4
Færdig
|
Bland sukker og kanel og drys over kagen |
5
Færdig
|
Bag 35 minutter midt i en 200 grader varm ovn |