Ingredienser
-
Chiagrød
-
100 g blåbær
-
2 dl vand
-
1 dl skyr
-
2 spsk. honning
-
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
-
5 spsk. chiafrø
-
Topping
-
100 g blåbær
-
1 banan
-
2 abrikoser
-
1 æble
-
4 spsk. havregryn
-
2 spsk. kokos
-
2 spsk. honning
Et par ord om vores opskrift
Når du serverer bowls som greenie bowl, buddha bowl og poké bowl handler det som med al anden mad om sundhed og velsmag. Men sorry to say, det handler altså lige så meget om udseendet! Bowls er ægte Instafood, som tit bliver brugt til show-off på Facebook og Instagram.
Vi laver her en chia bowl på basis af de sindssygt sunde chiafrø. Chiafrø er fyldt med kostfibre, omega 3-fedtsyrer, proteiner, kalk og antioxidanter. Du kan næsten ikke spise noget sundere.
Også blåbær og skyr befinder sig i den kategori, der hedder superfoods. Herigennem får du flere antioxidanter og mere protein.
Men det skal jo også smage godt, nicht wahr? Derfor tilsætter vi lidt vaniljepulver (uden sukker) og honning i chiagrøden og lidt mere honning i den lynhurtige granola, der skal bruges som topping.
I denne opskrift skal du starte aftenen i forvejen med at lave grøden og sætte på køl. Det tager 5 minutter. Morgenen efter er grøden klar, og nu skal du bare skære frugt og riste lidt granola. Det tager 10 minutter. Så der er altså ikke meget reelt arbejde med en chiabowl, og det er ikke spor svært.
Du kan erstatte alle bær og al frugt med andre bær og andre slags frugt: Jordbær, hindbær, pære, nektarin, kiwi, whatever. Vi har valgt at sætte en banan og halvdelen af blåbærrene i fryseren natten over, mens chiagrøden står i køleskabet og samler sig. Frosne bær og frugt ser vildt godt ud og gør din chia bowl iskold. Yummy!
Ingredienser
Chiagrød |
|
100 g blåbær | |
2 dl vand | |
1 dl skyr | |
2 spsk. honning | |
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker) | |
5 spsk. chiafrø | |
Topping |
|
100 g blåbær | |
1 banan | |
2 abrikoser | |
1 æble | |
4 spsk. havregryn | |
2 spsk. kokos | |
2 spsk. honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser til chiagrød (minus chiafrø) |
2
Færdig
|
Rør chiafrøene godt ud i den blendede væske |
3
Færdig
|
Hæld op i en pæn skål og stil på køl mindst 8 timer |
4
Færdig
|
Til topping: Frys blåbær og banan i skiver ned natten over |
5
Færdig
|
Skær abrikoser og æble i dekorative stykker |
6
Færdig
|
Rist havregryn, kokos og honning lysebrunt på en hed pande |
7
Færdig
|
Pynt chiagrøden smukt med bær, frugt og granola |