Opskrift: Ovnbagte grøntsager som middagsret
med citron, olie, hvidløg og timian

0 0
Opskrift: Ovnbagte grøntsager som middagsret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Marinade
1 dl olivenolie
1 citron, saft og skal
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. timian
1 spsk. salt
1 tsk. chiliflager
Grøntsager
1 kg små kartofler
1 aubergine
1 squash
1 peberfrugt
1 bdt. sommerløg
1 bk. markchampignon
3 stængler blegselleri

Skønne sommergrøntsager som forrygende vegetarret

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Marinade

  • Grøntsager

Et par ord om vores opskrift

Del

Italienerne er verdensmestre i den ædle disciplin: At få maksimal smag ud af hver enkelt grøntsag, så den i sig selv udgør et lille kulinarisk mesterværk.

Tricket er at dræne grøntsagerne for vand, så kun selve essensen, sjælen, er tilbage. Og at give denne grøntsagernes sjæl et blidt modspil, der understreger de skønne smage.

Det er præcis sådan, denne forrygende grøntsagsret er komponeret: Sommerens dejligste grøntsager vendes i en marinade af bl.a. citron, olie, hvidløg og timian og bages herefter i ovnen, til stort set al væde er fordampet.

Skåret groft ud bevarer hver grøntsag på denne måde det bedste af sin egenart! Glæd dig til de umami-smagende markchampignon og de søde, indsmigrende peberfrugter og løg.

Brug de grøntsager, du bedst kan lide. Vi valgte aubergine, squash, svampe, sommerløg, peberfrugt, blegselleri – og små kartofler for helhedens og mæthedens skyld. Men kål, gulerødder, tomater eller noget helt fjerde kunne sagtens gå an. Eller du kan bruge flere peberfrugter og undlade aubergine eller squash (eller omvendt).

Servér ovnbagte grøntsager som selvstændig middagsret. Eller som tilbehør til kød, fisk og andre retter. Det er billig, sund og klimavenlig mad.

Ingredienser

Antal personer:
Marinade
1 dl olivenolie
1 citron, saft og skal
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. timian
1 spsk. salt
1 tsk. chiliflager
Grøntsager
1 kg små kartofler
1 aubergine
1 squash
1 peberfrugt
1 bdt. sommerløg
1 bk. markchampignon
3 stængler blegselleri
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør marinaden sammen i en stor skål

2
Færdig

Rens alle grøntsager og skær i grove stykker - dog skal de små kartofler blot halveres og løg og champignon være hele

3
Færdig

Vend grøntsagerne grundigt rundt i dressingen

4
Færdig

Bred grøntsagerne ud i ét lag på en bradepande foret med bagepapir

5
Færdig

Bag 40 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vegetar quesadillas med bønnemos
forrige
Opskrift: Vegetar quesadillas med bønnemos
Opskrift: Chia bowl med skyr
næste
Opskrift: Chia bowl med skyr
Opskrift: Vegetar quesadillas med bønnemos
forrige
Opskrift: Vegetar quesadillas med bønnemos
Opskrift: Chia bowl med skyr
næste
Opskrift: Chia bowl med skyr

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here