Ingredienser
-
Marinade
-
1 dl olivenolie
-
1 citron, saft og skal
-
3 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. timian
-
1 spsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
-
Grøntsager
-
1 kg små kartofler
-
1 aubergine
-
1 squash
-
1 peberfrugt
-
1 bdt. sommerløg
-
1 bk. markchampignon
-
3 stængler blegselleri
Et par ord om vores opskrift
Italienerne er verdensmestre i den ædle disciplin: At få maksimal smag ud af hver enkelt grøntsag, så den i sig selv udgør et lille kulinarisk mesterværk.
Tricket er at dræne grøntsagerne for vand, så kun selve essensen, sjælen, er tilbage. Og at give denne grøntsagernes sjæl et blidt modspil, der understreger de skønne smage.
Det er præcis sådan, denne forrygende grøntsagsret er komponeret: Sommerens dejligste grøntsager vendes i en marinade af bl.a. citron, olie, hvidløg og timian og bages herefter i ovnen, til stort set al væde er fordampet.
Skåret groft ud bevarer hver grøntsag på denne måde det bedste af sin egenart! Glæd dig til de umami-smagende markchampignon og de søde, indsmigrende peberfrugter og løg.
Brug de grøntsager, du bedst kan lide. Vi valgte aubergine, squash, svampe, sommerløg, peberfrugt, blegselleri – og små kartofler for helhedens og mæthedens skyld. Men kål, gulerødder, tomater eller noget helt fjerde kunne sagtens gå an. Eller du kan bruge flere peberfrugter og undlade aubergine eller squash (eller omvendt).
Servér ovnbagte grøntsager som selvstændig middagsret. Eller som tilbehør til kød, fisk og andre retter. Det er billig, sund og klimavenlig mad.
Ingredienser
Marinade |
|
1 dl olivenolie | |
1 citron, saft og skal | |
3 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. timian | |
1 spsk. salt | |
1 tsk. chiliflager | |
Grøntsager |
|
1 kg små kartofler | |
1 aubergine | |
1 squash | |
1 peberfrugt | |
1 bdt. sommerløg | |
1 bk. markchampignon | |
3 stængler blegselleri |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør marinaden sammen i en stor skål |
2
Færdig
|
Rens alle grøntsager og skær i grove stykker - dog skal de små kartofler blot halveres og løg og champignon være hele |
3
Færdig
|
Vend grøntsagerne grundigt rundt i dressingen |
4
Færdig
|
Bred grøntsagerne ud i ét lag på en bradepande foret med bagepapir |
5
Færdig
|
Bag 40 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |