Opskrift: Pokébowl med rejer og ananas
- og koreansk gochugaru-dressing

0 0
Opskrift: Pokébowl med rejer og ananas

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
“Sushiris”
3 dl ris
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
2 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
Fyld
28 kæmperejer (tigerrejer)
2 avocadoer
0.5 frisk ananas
0.5 rødt spidskål
1 bdt. forårsløg
1 bk. ærteskud
Gochugaru-dressing
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. gochugaru eller 1 tsk. chiliflager
4 spsk. soya
4 spsk. riseddike
4 spsk. sesamolie
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker

Pokébowl er sushi fra Hawaii - og her hører ananas også hjemme

Ingredienser

  • “Sushiris”

  • Fyld

  • Gochugaru-dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Fiskere fra Hawaii har æren for pokébowl, der en slags sushi med rå fisk, ris, snittede grøntsager og en god dressing.

Ligesom i sushi kan du bruge forskellige typer fisk, og ligesom i den japanske variant er de rejer, der benyttes, kogt let. Hvis du trods alt helst vil spise en pokébowl med helt rå fisk, så prøv vores pokébowl med rå laks eller pokébowl med rå tun og kammuslinger.

Både ananas og avocado dyrkes flittigt på Hawaii, så hvad er mere naturligt end at lade disse to sunde, lækre frugter indgå blandt hovedrolleindehaverne? Vi supplerer med skarpe forårsløg, sprød rød spidskål og delikate ærteskud.

Hvis du bruger en frisk ananas til bowlen, så tjek Spicy Twists artikel om at skrælle en frisk ananas uden spild.

Dressingen er en koreansk klassiker bygget op omkring det milde chilipulver gochugaru. Før du fortvivler over, at du ikke er i besiddelse af gochugaru, så må vi hellere skynde os at tilstå, at det har vi heller ikke. Det fås i specialkøbmænd og asiatiske supermarkeder. Vi har erstattet gochugaru med lidt chiliflager, men erkender blankt, at smagen ikke 100% korrekt. Dressingen, der også indeholder ristede sesamfrø, soya og hvidløg, smager dog vanvittig godt alligevel.

Ingredienser

Antal personer:
“Sushiris”
3 dl ris
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
2 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
Fyld
28 kæmperejer (tigerrejer)
2 avocadoer
0.5 frisk ananas
0.5 rødt spidskål
1 bdt. forårsløg
1 bk. ærteskud
Gochugaru-dressing
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. gochugaru eller 1 tsk. chiliflager
4 spsk. soya
4 spsk. riseddike
4 spsk. sesamolie
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at koge ris i vand og salt - 11 minutters kogning, 11 minutters hvile under låg

2
Færdig

Bland riseddike, sukker og salt sammen og rør ud i de varme ris – afkøl

3
Færdig

Kog de rå rejer 1,5 minutter i letsaltet vand

4
Færdig

Snit og skær grøntsager i mundrette stykker

5
Færdig

Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend sammen med de øvrige ingredienser til dressing

6
Færdig

Anret hver poké bowl med ris underst, fyld ovenpå og dressing hældt ud over det hele

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Perfekt hindbærmarmelade på 15 minutter
forrige
Opskrift: Perfekt hindbærmarmelade på 15 minutter
Opskrift: Oksegrydesteg med peberrodssovs
næste
Opskrift: Oksegrydesteg med peberrodssovs
Opskrift: Perfekt hindbærmarmelade på 15 minutter
forrige
Opskrift: Perfekt hindbærmarmelade på 15 minutter
Opskrift: Oksegrydesteg med peberrodssovs
næste
Opskrift: Oksegrydesteg med peberrodssovs

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here