Ingredienser
-
“Sushiris”
-
3 dl ris
-
4.5 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
2 spsk. riseddike
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Fyld
-
28 kæmperejer (tigerrejer)
-
2 avocadoer
-
0.5 frisk ananas
-
0.5 rødt spidskål
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bk. ærteskud
-
Gochugaru-dressing
-
2 spsk. sesamfrø
-
2 tsk. gochugaru eller 1 tsk. chiliflager
-
4 spsk. soya
-
4 spsk. riseddike
-
4 spsk. sesamolie
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Fiskere fra Hawaii har æren for pokébowl, der en slags sushi med rå fisk, ris, snittede grøntsager og en god dressing.
Ligesom i sushi kan du bruge forskellige typer fisk, og ligesom i den japanske variant er de rejer, der benyttes, kogt let. Hvis du trods alt helst vil spise en pokébowl med helt rå fisk, så prøv vores pokébowl med rå laks eller pokébowl med rå tun og kammuslinger.
Både ananas og avocado dyrkes flittigt på Hawaii, så hvad er mere naturligt end at lade disse to sunde, lækre frugter indgå blandt hovedrolleindehaverne? Vi supplerer med skarpe forårsløg, sprød rød spidskål og delikate ærteskud.
Hvis du bruger en frisk ananas til bowlen, så tjek Spicy Twists artikel om at skrælle en frisk ananas uden spild.
Dressingen er en koreansk klassiker bygget op omkring det milde chilipulver gochugaru. Før du fortvivler over, at du ikke er i besiddelse af gochugaru, så må vi hellere skynde os at tilstå, at det har vi heller ikke. Det fås i specialkøbmænd og asiatiske supermarkeder. Vi har erstattet gochugaru med lidt chiliflager, men erkender blankt, at smagen ikke 100% korrekt. Dressingen, der også indeholder ristede sesamfrø, soya og hvidløg, smager dog vanvittig godt alligevel.
Ingredienser
“Sushiris” |
|
3 dl ris | |
4.5 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
2 spsk. riseddike | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Fyld |
|
28 kæmperejer (tigerrejer) | |
2 avocadoer | |
0.5 frisk ananas | |
0.5 rødt spidskål | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bk. ærteskud | |
Gochugaru-dressing |
|
2 spsk. sesamfrø | |
2 tsk. gochugaru eller 1 tsk. chiliflager | |
4 spsk. soya | |
4 spsk. riseddike | |
4 spsk. sesamolie | |
2 fed hvidløg | |
2 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at koge ris i vand og salt - 11 minutters kogning, 11 minutters hvile under låg |
2
Færdig
|
Bland riseddike, sukker og salt sammen og rør ud i de varme ris – afkøl |
3
Færdig
|
Kog de rå rejer 1,5 minutter i letsaltet vand |
4
Færdig
|
Snit og skær grøntsager i mundrette stykker |
5
Færdig
|
Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend sammen med de øvrige ingredienser til dressing |
6
Færdig
|
Anret hver poké bowl med ris underst, fyld ovenpå og dressing hældt ud over det hele |