Ingredienser
-
250 g havregryn
-
100 g mandler
-
50 g chiafrø
-
50 g hørfrø
-
50 g solsikkekerner
-
50 g kokos
-
4 spsk. flydende honning
-
2 tsk. kanel
-
100 g lyse rosiner
-
50 g gojibær
Et par ord om vores opskrift
Værsgo, så serverer vi en hjemmelavet granola med mange af de gode sager, vi alle sammen bør spise meget mere af:
- Chiafrø – masser af protein og omega 3-fedtsyrer
- Havregryn – nyttige fibre
- Hørfrø – sundt for fordøjelsen
- Gojibær – fyldt med antioxidanter
- Solsikkekerner – vigtige olier
- Kokos – godt for hud og hår
- Kanel stabiliserer blodsukkeret
- Honning og rosiner – mest for sjov
Kort sagt: Med denne chia granola giver du kroppen den perfekt start på dagen. Især hvis du spiser den oven på skyr med mango og ingefær, der også er voldsomt sundt og holder dig mæt i timevis bagefter.
Du kan også spise chia granola med skyr lige efter din træning. Det giver dine muskler masser af gode proteiner at arbejde videre med.
Hov, glemte vi at fortælle, at honningristet chia granola smager så godt, at du sagtens kan bruge det som sundt slik i en snæver vending.
Du kan for resten også bage hjemmelavet chia granola ind i en pladefuld skønne mysliboller.
Ingredienser
250 g havregryn | |
100 g mandler | |
50 g chiafrø | |
50 g hørfrø | |
50 g solsikkekerner | |
50 g kokos | |
4 spsk. flydende honning | |
2 tsk. kanel | |
100 g lyse rosiner | |
50 g gojibær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak mandlerne groft og bland grundigt sammen med de øvrige ingredienser (minus rosiner og gojibær) |
2
Færdig
|
Bred ud på et stykke bagepapir og bag 7 minutter i en 200 grader varm ovn |
3
Færdig
|
Rør rundt, så der også kommer farve på det underste lag |
4
Færdig
|
Bag 7 minutter mere |
5
Færdig
|
Sluk for ovnen, rør rundt og lad granolaen tørre 1 time ved eftervarmen |
6
Færdig
|
Bland med rosiner og gojibær |
7
Færdig
|
Opbevar i et lufttæt glas |