Opskrift: Nemme, sunde mysliboller
med kanel og rosiner

0 0
Opskrift: Nemme, sunde mysliboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
25 g gær
4 dl vand
1 dl yoghurt
500 g mel
100 g mysli
50 rosiner
2 tsk. kanel
1 tsk. salt
Pynt
Solsikkekerner

Hyggelige boller til kaffen eller som et lille mellemmåltid

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Kender du dét: Der er situationer, hvor en stor, svulstig kage bliver for meget – og hvor et stykke almindeligt brød er for lidt?

Her passer disse skønne mysliboller perfekt ind i billedet. Kanel og rosiner giver bollerne den hyggelige smag af bagværk, mens mysli og traditionel bolledej trækker mere i retning af brød.

De nemme, sunde mysliboller kan bruges både som en laber bolle til kaffen (med eller uden smør) eller som det lille mellemmåltid hen ad eftermiddagen, når blodsukkeret er lavt. Mysliboller er jo også altid et hit på morgenbordet eller til brunch.

Det tager ingen tid at røre dejen sammen – ja, røre, ikke ælte. Det skal blive til en lidt klistret dej, som du former til boller med våde fingre. Efter hævning og en tur i ovnen står du med en pladefuld saftige, velsmagende mysliboller.

Du kan bruge al slags mysli i disse boller. Eller du kan blande 150 g havregryn, nødder, kerner og rosiner i dejen. Eller hvad med at lave din egen sunde mysli: Chia granola – det er dén blanding, vi har brugt i vores mysliboller.

Ingredienser

Antal personer:
25 g gær
4 dl vand
1 dl yoghurt
500 g mel
100 g mysli
50 rosiner
2 tsk. kanel
1 tsk. salt
Pynt
Solsikkekerner

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i vandet

2
Færdig

Rør alle ingredienser sammen til en klistret dej

3
Færdig

Lad hæve 1 time tildækket et lunt sted

4
Færdig

Form 10 klistrede boller med våde fingre, drys med solsikkekerner og lad efterhæve 30 minutter

5
Færdig

Bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Honningglaserede gulerødder og forårsløg
forrige
Opskrift: Honningglaserede gulerødder og forårsløg
Opskrift: Indisk lammeskank - nalli gosht
næste
Opskrift: Indisk lammeskank – nalli gosht
Opskrift: Honningglaserede gulerødder og forårsløg
forrige
Opskrift: Honningglaserede gulerødder og forårsløg
Opskrift: Indisk lammeskank - nalli gosht
næste
Opskrift: Indisk lammeskank – nalli gosht

Tilføj Din Kommentar