Ingredienser
-
1 kylling
-
0.5 dl soya
-
0.5 dl olie
-
0.5 citron, saften
-
2 spsk. chilisovs, fx sambal oelek
-
1 spsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Chili gør noget godt for det meste mad – fugl, fisk, kød eller grønt. Chilien behøver ikke at være hvinende stærk, bare med et lille pift, som pirrer smagsløgene.
Her marinerer vi en hel kylling, klippet i mindre stykker, i en blanding af chili, soya, olie, citron og salt. Hvor stærk kyllingen bliver, afhænger selvsagt af, hvilken type chili du bruger. Og hvor meget.
Vi kan varmt anbefale at købe et glas sambal oelek i supermarkedet – eller lave din sambal oelek selv. Den indonesiske chilisovs er moderat stærk og en lille smule salt. Lige hvad der er behov for her. Men du kan bruge al slags chilisovs (også Tabasco) eller den samme mængde chiliflager. Eller et par finthakkede chilier.
Kyllingen bliver tilberedt i en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger i den ene halvdel, så den anden halvdel kan bruges til indirekte grillning. Til sidst skal kyllingen have 5 minutters direkte grill for at blive helt sprød.
Du kan også tilberede kyllingestykkerne i ovn. Bred stykkerne mest muligt ud og giv dem 35 minutter midt i en 200 grader varm ovn. Afslut med et par minutters grill.
Som tilbehør til chili kylling kan du servere en frisk kartoffelsalat med dilddressing og en græsk salat med feta og oliven.
Ingredienser
1 kylling | |
0.5 dl soya | |
0.5 dl olie | |
0.5 citron, saften | |
2 spsk. chilisovs, fx sambal oelek | |
1 spsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kyllingen og klip den i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser i en stor frysepose |
3
Færdig
|
Hæld kyllingestykkerne ned til marinaden og ryst posen, til al kylling er smurt ind |
4
Færdig
|
Lad marinere mindst 2 timer, gerne op til 24 timer, og vend posen undervejs, så marinaden bliver fordelt bedst muligt |
5
Færdig
|
Steg kyllingestykkerne møre 35 minutter på indirekte grill |
6
Færdig
|
Steg kyllingestykkerne sprøde 5 minutter på direkte grill |