Opskrift: Chilikylling på grill

med soya og chilisovs

Sprød og saftig kylling med et lille pift chili

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Chili gør noget godt for det meste mad – fugl, fisk, kød eller grønt. Chilien behøver ikke at være hvinende stærk, bare med et lille pift, som pirrer smagsløgene.

Her marinerer vi en hel kylling, klippet i mindre stykker, i en blanding af chili, soya, olie, citron og salt. Hvor stærk kyllingen bliver, afhænger selvsagt af, hvilken type chili du bruger. Og hvor meget.

Vi kan varmt anbefale at købe et glas sambal oelek i supermarkedet – eller lave din sambal oelek selv. Den indonesiske chilisovs er moderat stærk og en lille smule salt. Lige hvad der er behov for her. Men du kan bruge al slags chilisovs (også Tabasco) eller den samme mængde chiliflager. Eller et par finthakkede chilier.

Kyllingen bliver tilberedt i en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger i den ene halvdel, så den anden halvdel kan bruges til indirekte grillning. Til sidst skal kyllingen have 5 minutters direkte grill for at blive helt sprød.

Du kan også tilberede kyllingestykkerne i ovn. Bred stykkerne mest muligt ud og giv dem 35 minutter midt i en 200 grader varm ovn. Afslut med et par minutters grill.

Som tilbehør til chili kylling kan du servere en frisk kartoffelsalat med dilddressing og en græsk salat med feta og oliven.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kyllingen og klip den i 8-10 stykker

2
Færdig

Bland de øvrige ingredienser i en stor frysepose

3
Færdig

Hæld kyllingestykkerne ned til marinaden og ryst posen, til al kylling er smurt ind

4
Færdig

Lad marinere mindst 2 timer, gerne op til 24 timer, og vend posen undervejs, så marinaden bliver fordelt bedst muligt

5
Færdig

Steg kyllingestykkerne møre 35 minutter på indirekte grill

6
Færdig

Steg kyllingestykkerne sprøde 5 minutter på direkte grill

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Spicy Twists Habanero Hot Sauce
forrige
Opskrift: Spicy Twists Habanero Hot Sauce
Opskrift: Koldhævede speltboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede speltboller (røremaskine)
Opskrift: Spicy Twists Habanero Hot Sauce
forrige
Opskrift: Spicy Twists Habanero Hot Sauce
Opskrift: Koldhævede speltboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede speltboller (røremaskine)