Opskrift: Cote de porc – dobbelt herregårdskotelet
Udskæringen sælges også under navnet cote de duroc

0 0
Opskrift: Cote de porc – dobbelt herregårdskotelet

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
900 g cote de porc
BBQ-marinade
1 dl olie
0.5 dl soya
2 spsk. ketchup
1 spsk. eddike
1 spsk. brun farin
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
1 stjerneanis, knust
1 fed hvidløg, knust

Ingredienser

  • BBQ-marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Der findes en herlig online-slagter ved navn Mr. Beef. Ikke billig, men virkelig god- Hr. Bøf sælger, som navnet svagt antyder, masser af godt oksekød, men han har også andre spændende slags kød –

– fx cote de duroc, som er en gigantisk kotelet på op til 1 kg. Duroc er navnet på svineracen; selve udskæringen kaldes normalt for cote de porc. Tanken er vist at skabe svinekødets svar på den geniale cote de boeuf. Udmærket idé!

Størrelsen på vores cote de porc var som en dobbelt herregårdkotelet / skaftkotelet. Bamsen vejede 875 gram og indeholdt to ben, som er med til at gøre kødet ekstra smagfuldt.

Sådan en fyr skal naturligvis have en del varme. Lige som med andre magre svineudskæringer er kødet færdigt, når det har opnået en kernetemperatur 62-65 grader. Så er koteletten gennemstegt, men stadig saftig.

Vi valgte at marinere vores cote de porc i Spicy Twists let eksotiske barbecue marinade med bl.a. stjerneanis og spidskommen. Efter et lille døgns marinering smed vi kæmpekoteletten på grillen i 40 minutter – og som du kan se på billedet, blev det virkelig vellykket.

Som tilbehør til cote de porc smager en frisk og lækker grillsalat med nektariner fantastisk. Samt måske nogle grillspyd med små kartofler?

Ingredienser

Antal personer:
900 g cote de porc
BBQ-marinade
1 dl olie
0.5 dl soya
2 spsk. ketchup
1 spsk. eddike
1 spsk. brun farin
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
1 stjerneanis, knust
1 fed hvidløg, knust

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser til marinade i en frysepose og bland sammen

2
Færdig

Læg kødet ned i marinaden, bind posen til og læg i køleskabet

3
Færdig

Lad trække mindst 4 timer, gerne op til 1 døgn - husk at vende posen i køleskabet undervejs

4
Færdig

Grill kødet ca. 35 minutter ved indirekte varme - herefter ca. 5 minutter direkte over de glødende briketter

5
Færdig

Kødet skal have en kernetemperatur på 62-65 grader

6
Færdig

Lad hvile 10 minutter før udskæring - skær ud i 2 cm tykke skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Gammeldags blommetrifli med flødeskum
forrige
Opskrift: Gammeldags blommetrifli med flødeskum
Lakridssalat med glaskål og æble
næste
Opskrift: Nyhed! Lakridssalat – med glaskål og æble
Gammeldags blommetrifli med flødeskum
forrige
Opskrift: Gammeldags blommetrifli med flødeskum
Lakridssalat med glaskål og æble
næste
Opskrift: Nyhed! Lakridssalat – med glaskål og æble

Tilføj Din Kommentar