Ingredienser
-
500 g fuldkornspasta
-
1 fennikel
-
2 fed hvidløg
-
3 spsk. olivenolie
-
0.5 citron, saften
-
1 tsk. salt, peber
-
4 dl madlavningsfløde
-
400 g rå laks uden skind
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
Et par ord om vores opskrift
Cremede pastaretter er altid et hit hos både børn og voksne. En lækker sovs smyger sig om den bløde pasta og giver lyst til at sluge maden alt for hurtigt. Mums.
Hvis du benytter almindelig hvid pasta og piskefløde, er retten naturligvis ikke videre sund. Det er den til gengæld, hvis du i stedet bruger fuldkornspasta og madlavningsfløde. Madlavningsfløde er et magert produkt (9%) tilsat lidt hvedemel, der gør sovsen tykkere og mere cremet.
Vælger du at bruge piskefløde (38%), kaffefløde eller cremefraiche i retten, skal du lige røre 2 spsk. majsstivelse ud i grøntsagerne, før du tilsætter mælkeproduktet.
Grøntsagerne i retten er fennikel og hvidløg. Fennikel er en superlækker grøntsag, både rå og tilberedt, og skal helst skæres papirtyndt. Har du et mandolinjern, er det naturligvis allerbedst, men en skarp kniv kan også gøre tricket.
Du kan bruge alle mulige andre grøntsager i retten: Spinat, løg, peberfrugter, tomater, ærter, squash – men bemærk, at kogetiden muligvis skal ændres. Spinat skal bestemt ikke have lige så lang tid som fennikel. Og du skal nok samtidig spare lidt på citronsaften.
Fersk laks skåret i store tern udgør det møre ”kød” i retten. Laksen skal have under 5 minutters varme, før den er færdig. Vend den forsigtigt rundt i sovsen, så den ikke smuldrer. Som alternativ til laks kan du bruge andre typer fisk, også gerne rejer – eller fx kyllingefilet. Kylling skal have et par minutter mere i sovsen.
Som den raffinerede smagsgiver i retten foreslår vi esdragon, frisk eller tørret. Esdragon er det krydderi, der giver en hjemmelavet bearnaisesauce sin karakteristiske smag, og det står utroligt godt til al slags fisk og lyst kød. Har du ikke esdragon, så prøv med basilikum, frisk eller tørret, i stedet for.
Ingredienser
500 g fuldkornspasta | |
1 fennikel | |
2 fed hvidløg | |
3 spsk. olivenolie | |
0.5 citron, saften | |
1 tsk. salt, peber | |
4 dl madlavningsfløde | |
400 g rå laks uden skind | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne i godt saltet vand - pastaen skal være al dente, dvs. med en smule bid i |
2
Færdig
|
Gem en smule af kogevandet |
3
Færdig
|
På en pande steger du den ultratyndt skårne fennikel og hvidløg i olie, citronsaft, salt og peber - 10 minutter ved middellav varme under låg |
4
Færdig
|
Tilsæt madlavningsfløde, skru en smule op for varmen og lad sovsen tykne let - 2 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt rå laks, der er skåret i tern, og pasta samt 1/2 dl pastavand - vend godt rundt i sovsen - og lad småkoge 3 minutter |
6
Færdig
|
Sluk for varmen, vend esdragon forsigtigt i retten og servér straks |