Ingredienser
-
10 dadler
-
60 g blå ost (gerne Saint Agur)
-
Friske oreganoblade (eller basilikum eller persille)
Et par ord om vores opskrift
Hvad serverer man til gæsterne, når de lige er ankommet og står med deres iskolde velkomstdrink eller glas med bobler? Man serverer da et fad med forskellige små hapsere, der kan laves god tid i forvejen, så man selv har tid til at genopfriske deodoranten og rette på tøjet.
– og blandt disse hapsere er dadler med blå ost en genial ting. De søde, kødfulde dadler og den salte, let fede ost passer perfekt til en syreholdig drink.
Mange mener, at man skal omvikle dadlen med skinke eller bacon (og så skal den i ovnen), men her på Spicy Twist synes vi, at det tager pippet fra den gode daddel og den lækre ost. Snacken bliver for tung og for fed – den trænger IKKE til kød! I stedet foreslår vi en mild krydderurt som oregano, basilikum eller persille.
Efter vores ringe mening er den franske Saint Agur verdens bedste blåskimmelost og derfor førstevalg som fyld i dine dadler. Den er ikke så anmassende som roquefort og ikke så udflydende som gorgonzola – bare helt, helt perfekt. MEN: Hvis du simpelt hen ikke kan udstå blå ost, så kan du sagtens bruge den dejlige, danske Vesterhavsost eller fx emmentaler i stedet.
Ingredienser
10 dadler | |
60 g blå ost (gerne Saint Agur) | |
Friske oreganoblade (eller basilikum eller persille) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær dadlerne halvt igennem på langs og fjern stenen |
2
Færdig
|
Erstat stenen med en lille tsk. blå ost |
3
Færdig
|
Tilføj friske oreganoblade eller en anden krydderurt |
4
Færdig
|
Læg dadlerne sammen igen |