Opskrift: Daal med tomat
- røde linser, ingefær og karry

0 0
Opskrift: Daal med tomat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olie
15 g frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, finthakket
1.5 spsk. karry
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
250 g røde linser
1 ds. flået tomat
Kogende vand
Frisk koriander

Denne indiske linseret kan gøre hardcore kødspisere til vegetarer

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er mange gode grunde til at spise mange flere af de sunde linser. Heldigvis er smagen en af de allerbedste grunde. Og så er linser i øvrigt en billig måde at blive mæt på.

Alt dette har inderne for længst fundet ud af. Ingen er bedre end indere til at krydre de sunde grøntsager og bælgfrugter, så man helt glemmer, at man ikke får kød.

Netop den skønne linseret daal smager så fortryllende, at selv hardcore kødspisere må overgive sig. Mæthedsfornemmelsen bagefter er genial, for kroppen kan sagtens fornemme, at den har fået det nødvendige skud protein, men ikke i form af de svært fordøjelige kødfibre.

Daal kan laves på utallige måder. Med røde linser og grønne linser. Med alle mulige kombinationer af krydderier. Kogt ud som grød eller kogt let med tydelig struktur. Med og uden tomat.

Servér daal som selvstændig ret med det indiske fladbrød, naan, til. Eller brug daal som tilbehør til en større indisk menu med fx karrygryde med lammekød, salat med myntedressing (raita), naan og ris.

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olie
15 g frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, finthakket
1.5 spsk. karry
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
250 g røde linser
1 ds. flået tomat
Kogende vand
Frisk koriander
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op og steg ingefær og hvidløg et par minutter, uden at det tager farve

2
Færdig

Tilsæt de tørre krydderier og steg med 1 minuts tid

3
Færdig

Tilsæt linser og tomat og vend rundt i krydderblandingen

4
Færdig

Hæld kogende vand over, til det dækker - og lidt til

5
Færdig

Kog roligt under låg, til det meste af vandet er opsuget – cirka 20 minutter

6
Færdig

Linserne skal nu være som en lind grød

7
Færdig

Servér med et drys frisk koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Rødvinsmarineret okseculotte i ovn
forrige
Opskrift: Okseculotte i ovn
Opskrift: Dadler med blå ost
næste
Opskrift: Dadler med blå ost
Rødvinsmarineret okseculotte i ovn
forrige
Opskrift: Okseculotte i ovn
Opskrift: Dadler med blå ost
næste
Opskrift: Dadler med blå ost

Tilføj Din Kommentar