Opskrift: Dampet laks med hvide asparges
- og cremet citronsovs

0 0
Opskrift: Dampet laks med hvide asparges

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 laksebøffer
1 kg kartofler
8 gulerødder
12 hvide asparges
Esdragon, frisk eller tørret
Citronsovs
1 æg (blomme og hvide)
1 dl piskefløde
1 dl kogevand fra kartoflerne
1 terning hønsebouillon
3 spsk. citronsaft
Peber

Et let aftensmåltid med dejlige, milde smage

Ingredienser

  • Citronsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Et stykke dampet laks kan alle mennesker lide. Det samme gælder hvide asparges, nye gulerødder og friskkogte kartofler.

For at fuldende dette perfekte måltid mangler vel egentlig bare en let sovs, der kan samle de milde smage fra fisk og grøntsager.

Vi foreslår en citronsovs, der minder en del om en sauce mousseline – eller måske snarere en sauce blanquette. Denne sovs er bare knapt så fed og meget lettere at lave. Du pisker såmænd et helt æg med en sjat piskefløde, hønsebouillon og citronsaft – varmer langsomt op, mens du fortsætter med at piske – og pludselig har du en behageligt cremet sovs. Ikke for tyk, ikke for tynd, bare lækker.

På vores tallerken ligger nye kartofler, gulerødder, hvide asparges og et drys esdragon på toppen. Men du har måske andre ønsker? Ris i stedet for kartofler. Bønner i stedet for gulerødder. Grønne asparges i stedet for hvide. Dild i stedet for esdragon. Alt er muligt.

Det eneste, der står fast i denne forbindelse, er, at et glas kølig chardonnay smager umanerligt godt til dampet laks med letkogte grøntsager og citronsovs.

Ingredienser

Antal personer:
4 laksebøffer
1 kg kartofler
8 gulerødder
12 hvide asparges
Esdragon, frisk eller tørret
Citronsovs
1 æg (blomme og hvide)
1 dl piskefløde
1 dl kogevand fra kartoflerne
1 terning hønsebouillon
3 spsk. citronsaft
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

1 time før tilberedning skal laksen ud af køleskabet, befries for skind og fedt og drysses med salt og peber

2
Færdig

Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog 10-15 minutter

3
Færdig

Hæld alt kogevandet fra, bortset fra en lille smule, som du laver bouillon af (1 dl vand pr. bouillonterning)

4
Færdig

Fyld lidt vand i bunden af en dyb pande og bring i kog under låg

5
Færdig

Læg gulerødder, skrællede hvide asparges og laksebøffer ned i vandet (det skal ikke dække) og damp 5 minutter under låg - hæld vandet fra

6
Færdig

Hæld hele ægget ned i bunden af en røreskål og herefter de øvrige ingredienser til sovs oveni - stik en stavblender i og pisk, til det skummer

7
Færdig

Hæld æggemassen over i en tykbundet gryde og varm langsomt op, mens du pisker med et piskeris

8
Færdig

Citronsovsen vil tykne let, når den bliver varm - den må endelig ikke koge

9
Færdig

Fordel alting på pæne tallerkener og drys med frisk eller tørret esdragon

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pavlova Peach Melba
forrige
Opskrift: Pavlova Peach Melba
Opskrift: Farvestrålende breakfast bowl
næste
Opskrift: Farvestrålende breakfast bowl
Opskrift: Pavlova Peach Melba
forrige
Opskrift: Pavlova Peach Melba
Opskrift: Farvestrålende breakfast bowl
næste
Opskrift: Farvestrålende breakfast bowl

Tilføj Din Kommentar