Ingredienser
-
400 g rugmel
-
400 g kartofler
-
200 g gulerødder
-
100 g blegselleri
-
0.5 dl olivenolie
-
2 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Dette må være Danmarks nemmeste opskrift på sundt, billigt brød. Fra du starter, til du kan begynde at spise, behøver der ikke at gå mere end 60 minutter.
Der er ingen hævetid, blot klargøring af grøntsager (inklusive en tur i foodprocessor), som skal røres sammen med melet – og herefter 40 minutter midt i en 200 grader varm ovn.
I den hurtige dej indgår lutter gode sager: Masser af rugmel, masser af rå grøntsager, lidt olivenolie og salt.
Brødet er fyldt med de anbefalede kostfibre, fyldt med vitaminer og mineraler, fyldt med alt det, kroppen holder mest af. Det er med andre ord opskriften på en velfungerende mave.
Væden i dejen kommer fra grøntsagerne. Når du kører grøntsagerne et par minutter i foodprocessor eller river dem på et rivejern, udskiller de en del væske, som er med til at give smag og vitaminer til det færdige fladbrød.
Vi brugte et par store bagekartofler, et par gulerødder og nogle stængler blegselleri. Du kan også sagtens bruge andre slags rodfrugter, løg, hvidløg, og hvad du ellers har ved hånden.
Har du gamle grøntsager liggende, er denne opskrift en effektiv måde at begrænse madspild på. Her på Spicy Twist er vi store fans af stopspildafmad.dk
Dejen breder du ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Brug bare hænderne til at klappe dejen ud i et jævnt lag.
Når brødet er bagt, skal det lige køle af på en rist, før du skærer det i firkanter. Bagefter kan du pakke brødet ind i det bagepapir, du har bagt det på og gemme i din brødkurv. Det holder fint på fugten nogle dage.
Ingredienser
400 g rugmel | |
400 g kartofler | |
200 g gulerødder | |
100 g blegselleri | |
0.5 dl olivenolie | |
2 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør de rensede grøntsager et par minutter i en foodprocessor (eller riv på et rivejern), til det er en grov mos, der afgiver væske |
2
Færdig
|
Ælt grøntsager og væske sammen med de øvrige ingredienser, til du har en ensartet dej |
3
Færdig
|
Bred dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade - brug gerne hænderne til at klappe dejen jævnt ud |
4
Færdig
|
Bag 40 minutter midt i en 200 grader varm ovn - lad afkøle på en bagerist |
5
Færdig
|
Opbevar det kolde brød i det bagepapir, du har bagt det i |