Ingredienser
-
Dej
-
300 g hvedemel
-
2 dl vand
-
1 tsk. salt
-
Ostecreme
-
200 g flødeost
-
200 g cremefraiche 38%
-
0.5 tsk. salt
-
Fyld 1
-
100 g bacon i tynde skiver
-
1 rødløg
-
1 tsk. timian
-
Fyld 2
-
10 ansjosfileter
-
15 sorte oliven
-
3 spsk. kapers
-
Fyld 3
-
0.5 rød peber
-
80 g røget laks
-
1 håndfuld rucola
Et par ord om vores opskrift
Flammkuchen (eller tarte flambée, som det hedder på fransk) er meget lettere og hurtigere at lave end pizza. Og det er mindst lige så lækkert.
Flammkuchen / tarte flambée er en 200 år gammel specialitet fra Alsace, et område, der har været skiftevis på tyske og franske hænder. Maden fra Alsace er derfor ofte en herlig blanding af tysk og fransk. Tænk bare på choucroute, der er en laber afart af Sauerkraut.
Dejen til flammkuchen er supersimpel: Mel, vand og salt. 5 minutter, så er den æltet færdig.
Ostefyldet består af flødeost, creme fraiche og salt. 2 minutter, så er den rørt.
Det traditionelle fyld består af løg og bacon. Men på en cool restaurant i Nürnberg fik vi to andre slags fyld, der sidder lige i skabet: Dels ansjoser, oliven og kapers, dels rød peber, rucola og røget laks.
Ud af denne portion dej får du 3 perfekte flammkuchen, så du kan servere én med hver slags fyld. Men du kan selvfølgelig også bare nøjes med én slags fyld til det hele.
Flammkuchen / tarte flambée er en genial appetizer, snack eller forret til en kold øl eller et glas vin.
Ingredienser
Dej |
|
300 g hvedemel | |
2 dl vand | |
1 tsk. salt | |
Ostecreme |
|
200 g flødeost | |
200 g cremefraiche 38% | |
0.5 tsk. salt | |
Fyld 1 |
|
100 g bacon i tynde skiver | |
1 rødløg | |
1 tsk. timian | |
Fyld 2 |
|
10 ansjosfileter | |
15 sorte oliven | |
3 spsk. kapers | |
Fyld 3 |
|
0.5 rød peber | |
80 g røget laks | |
1 håndfuld rucola |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt dejen sammen og lad hvile 30 minutter |
2
Færdig
|
Del dejen i 3 boller og rul meget tyndt ud til bunde med en diameter på ca. 30 cm |
3
Færdig
|
Rør ostecremen sammen og fordel på bundene |
4
Færdig
|
På én bund lægges rødløg skåret i tynde skiver og bacon skåret i 2 cm snitter og drysses med timian |
5
Færdig
|
På en anden bund fordeles ansjoser, skiveskårne oliven og kapers |
6
Færdig
|
På den tredje bund lægges rød peber skåret i tynde skiver - når den er bagt, pyntes med rucola og røget laks |
7
Færdig
|
Flammkuchen bages én ad gangen på næstnederste rille i en ovn tændt på grill - hvor enten en bagesten eller en bageplade er varmet med fra starten |
8
Færdig
|
Det er nemmest, hvis du lægger hver flammkuchen på et stykke bagepapir, som du nu trækker over på bagestenen/bagepladen |
9
Færdig
|
Hver flammkuchen skal bages 3,5 - 4 minutter; de skal blive lysebrune i kanten |
10
Færdig
|
Spis flammkuchen så varme som muligt |