Ingredienser
-
0.5 dl olie
-
2 fennikel (ca. 600 g)
-
2 bagekartofler (ca. 600 g)
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. citronsaft
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. fennikelfrø
-
10 peberkorn
-
1 l vand
Et par ord om vores opskrift
Denne fennikelsuppe har præcis samme cremede konsistens som en kartoffelsuppe. Smagen er rund, mild og behagelig; med bare en anelse mere kant end den velkendte kartoffelsuppe.
Skal man prøve at beskrive smagen af kogt fennikel, er vi henne i retning af de kostbare artiskokhjerter. Den lakridsagtige smag og duft, som kendetegner rå fennikel, er helt væk, tilbage er blot en mild blødhed.
Helt logisk bruger vi fennikelfrø til at krydre suppen med. Det er ikke strengt nødvendigt, men prøv alligevel at få fat i en pose fennikelfrø – de er pikante i smagen og passer naturligvis i en fennikelsuppe som fod i hose.
Fennikelfrø kan heldigvis bruges til meget andet end fennikelsuppe. Prøv for eksempel fennikelfrø i den geniale kinesiske five spice-blanding, der giver en fantastisk smag til kinesiske teæg og dybstegt svinekød med five spice.
Suppens lækre konsistens kommer fra de kogte bagekartofler, der indeholder masser af stivelse. Det betyder, at du slipper for at bruge fedende mejeriprodukter som fløde eller cremefraiche for at opnå en syndigt cremet suppe – som samtidig er supersund.
Som tilbehør til fennikelsuppe egner lune fladbrød sig godt, gerne de tyrkiske lavas ekmegi.
Ingredienser
0.5 dl olie | |
2 fennikel (ca. 600 g) | |
2 bagekartofler (ca. 600 g) | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. citronsaft | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. fennikelfrø | |
10 peberkorn | |
1 l vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt olien over ved middelvarme i en halvstor gryde |
2
Færdig
|
Skær de rensede grøntsager ud i grove tern og steg i olien, til de bliver blanke - ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Gem fennikeltoppene til pynt |
4
Færdig
|
Hæld citronsaft, de knuste krydderier og vand over grøntsagerne og kog 15 minutter under låg |
5
Færdig
|
Blend suppen med stavblender, til den bliver tyk og cremet |
6
Færdig
|
Servér rygende varm med et drys fennikeltop |