Opskrift: Cremet fennikelsuppe
med kartoffel og hvidløg

0 0
Opskrift: Cremet fennikelsuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olie
2 fennikel (ca. 600 g)
2 bagekartofler (ca. 600 g)
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
1 tsk. fennikelfrø
10 peberkorn
1 l vand

Prøv kartoffelsuppens frække kusine - fennikelsuppe

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne fennikelsuppe har præcis samme cremede konsistens som en kartoffelsuppe. Smagen er rund, mild og behagelig; med bare en anelse mere kant end den velkendte kartoffelsuppe.

Skal man prøve at beskrive smagen af kogt fennikel, er vi henne i retning af de kostbare artiskokhjerter. Den lakridsagtige smag og duft, som kendetegner rå fennikel, er helt væk, tilbage er blot en mild blødhed.

Helt logisk bruger vi fennikelfrø til at krydre suppen med. Det er ikke strengt nødvendigt, men prøv alligevel at få fat i en pose fennikelfrø – de er pikante i smagen og passer naturligvis i en fennikelsuppe som fod i hose.

Fennikelfrø kan heldigvis bruges til meget andet end fennikelsuppe. Prøv for eksempel fennikelfrø i den geniale kinesiske five spice-blanding, der giver en fantastisk smag til kinesiske teæg og dybstegt svinekød med five spice.

Suppens lækre konsistens kommer fra de kogte bagekartofler, der indeholder masser af stivelse. Det betyder, at du slipper for at bruge fedende mejeriprodukter som fløde eller cremefraiche for at opnå en syndigt cremet suppe – som samtidig er supersund.

Som tilbehør til fennikelsuppe egner lune fladbrød sig godt, gerne de tyrkiske lavas ekmegi.

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olie
2 fennikel (ca. 600 g)
2 bagekartofler (ca. 600 g)
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
1 tsk. fennikelfrø
10 peberkorn
1 l vand
3 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme i en halvstor gryde

2
Færdig

Skær de rensede grøntsager ud i grove tern og steg i olien, til de bliver blanke - ca. 10 minutter

3
Færdig

Gem fennikeltoppene til pynt

4
Færdig

Hæld citronsaft, de knuste krydderier og vand over grøntsagerne og kog 15 minutter under låg

5
Færdig

Blend suppen med stavblender, til den bliver tyk og cremet

6
Færdig

Servér rygende varm med et drys fennikeltop

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fransk løgpizza - pissaladière nicoise
forrige
Opskrift: Fransk løgpizza – pissaladière nicoise
Opskrift: Hjemmelavet mangojuice
næste
Opskrift: Hjemmelavet mangojuice
Opskrift: Fransk løgpizza - pissaladière nicoise
forrige
Opskrift: Fransk løgpizza – pissaladière nicoise
Opskrift: Hjemmelavet mangojuice
næste
Opskrift: Hjemmelavet mangojuice

Tilføj Din Kommentar