Ingredienser
-
6 æg
-
4 spsk. majonæse
-
1 skalotteløg, finthakket
-
1 tsk. dijonsennep
-
1 tsk. paprika
-
0.5 tsk. salt
-
0.25 tsk. cayennepeber
Et par ord om vores opskrift
Fyldte æg er en tradition, der stammer tilbage fra Romerriget flere århundreder før Kristi fødsel. Senere, i 1300-tallet, ved man med sikkerhed, at der blev lavet fyldte æg i Andalusien.
I 1500-tallet begynder man at tale om deviled eggs eller djævleæg, fordi der blandes noget stærkt i æggene. I de europæiske køkkener var man ikke vant til, at maden kildrede smagsløgene.
Dengang syntes man, sort peber var djævelsk stærkt. Det synes vi heldigvis ikke i dag.
Så bare rolig: Fyldte æg, djævleæg eller deviled eggs er overhovedet ikke spor stærkt. Alle kan være med her, også børn og krydderiforskrækkede sjæle. Ikke mindst, fordi æggene smager djævelsk godt!
Se også vores opskrift på fyldte æg med ørredcreme
Fyldte æg er en genial hapser til påskefrokosten, julefrokosten, søndagsfrokosten eller som en snack til velkomstdrinken.
De fyldte djævleæg er nemme og hurtige at lave:
- Kog æggene 7 minutter, pil og halvér dem
- Rør æggeblommerne med majonæse, sennep, paprika, cayennepeber eller Tabasco, lidt hakket skalotteløg og salt
- Øs det krydrede fyld tilbage i de halve æggehvider
Har du en god stavblender, kan du lave den mest perfekte, hjemmelavede majonæse på 5 minutter.
Har du en bollesprøjte, kan du få fyldet i æggene til at se helt professionelt ud. Ellers bare brug en teske.
Om du bruger cayennepeber, Tabasco eller en tredje slags chili som det djævelske indslag i æggene, er et temperamentsspørgsmål. Vi foretrækker cayennepeber, fordi det ikke er syrligt som Tabasco, og fordi det er let at dosere. I en snæver vending kan du også bare bruge friskkværnet sort eller hvid peber.
Ingredienser
6 æg | |
4 spsk. majonæse | |
1 skalotteløg, finthakket | |
1 tsk. dijonsennep | |
1 tsk. paprika | |
0.5 tsk. salt | |
0.25 tsk. cayennepeber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg æggene i en gryde med koldt vand, der næsten dækker, bring hurtigt i kog og småkog 7 minutter |
2
Færdig
|
Køl æggene af i koldt vand og pil dem herefter |
3
Færdig
|
Skær æggene i halve med en skarp kniv |
4
Færdig
|
Lirk forsigtigt æggeblommerne ud i en skål, mos dem med en gaffel og bland med de øvrige ingredienser |
5
Færdig
|
Øs eller sprøjt (bollesprøjte) fyldet tilbage i de halve æggehvider |