Opskrift: Slagter Lunds lammeryg med rosmarin og hvidløg
Servér det møre, reelle kød fra lammets bedste udskæring

0 0
Opskrift: Slagter Lunds lammeryg med rosmarin og hvidløg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g lammeryg
2 fed hvidløg
2 tsk rosmarin
2 rødløg
1 spsk. citronsaft
Olivenolie
Salt, peber

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lammeryggen regnes for den fineste del af lammet. Det er heraf, den kostbare lammekrone udskæres, og mange vælger at få ryggen udskåret til små, lækre lammekoteletter.

Dagens lammeryg er købt hos den brillante slagter Lund i hovedstadsområdet – og skåret og stegt efter slagterens anvisninger. Krydringen og det bløde leje af søde rødløg står for vores egen regning.

Forberedelserne er få og enkle – det tager ikke mange minutter og kræver kun en skarp kniv.

  • Start med at tage kødet ud af køleskabet i god tid, inden det skal i ovnen. Gerne 1 time i forvejen.
  • Rids det tykke lag fedt i ruder – skær gerne dybt, men endelig ikke ned i kødet.
  • Skær dybt ned på begge sider af rygbenet, helt ned til ribbenene, så der bliver to aflange lommer langs rygraden – denne øvelse betyder, at stegetiden bliver kortere, og samtidig kan der fyldes lækre sager som rosmarin og hvidløg i lommerne.
  • Tilbage står nu bare at gnide lammeryggen med olivenolie, salt og peber og stege 40 minutter ved 160 grader. Vi gav den desuden 5 minutters grill (275 grader) for lige at få oversiden smukt brun og sprød.

Lammeryggen blev perfekt rosa og saftig, men overhovedet ikke blodig. Kernetemperaturen var omkring 65 grader. Foretrækker du kødet gennemstegt, skal du vente, til temperaturen er 70 grader.

Lad lige lammeryggen hvile 10-15 minutter, før du skærer den ud.

Lammeryg er rigtig påskemad – men kan naturligvis også nydes resten af året.

Som tilbehør til lammeryg kan anbefales en sund og lækker bønnesalat med små tomater, løg og sennepsdressing. En nordafrikansk couscous med dadler er også lækkert.

Desuden smager et glas rødvin til lam jo altid godt – fx en Barolo, en Rhone-vin eller vine baseret på den frugtede grenache-drue.

Ingredienser

Antal personer:
800 g lammeryg
2 fed hvidløg
2 tsk rosmarin
2 rødløg
1 spsk. citronsaft
Olivenolie
Salt, peber
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag lammeryggen ud af køleskabet 1 time, inden den skal i ovnen

2
Færdig

Rids fedtet dybt i ruder – pas på ikke at skære ned i kødet

3
Færdig

Skær dybt ned på begge sider af rygbenet, til du når ned til ribbenet

4
Færdig

Lav en pasta af hvidløg, rosmarin og lidt salt og peber - pres ned i de to dybe lommer på begge sider af rygbenet

5
Færdig

Gnid resten af lammeryggen ind i olie, salt og peber

6
Færdig

Snit rødløgene i tynde både og bland med citronsaft, olie, salt og peber

7
Færdig

Læg løgene i bunden af et ildfast fad, anbring lammeryggen ovenpå

8
Færdig

Stil fadet i midten af en 160 grader varm ovn og steg 40 minutter - samt evt. 5 minutters grill - eller til kernetemperaturen er 65-70 grader

9
Færdig

Lad hvile 10 minutter - og skær kødet frit ved at fortsætte det dybe snit, du startede med på begge sider af rygbenet, ud til siderne af ribbenene - på den måde får du to små stege af rent kød

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kinesisk BBQ-gris - char siu
forrige
Opskrift: Kinesisk BBQ-gris – char siu
Søtunge / rødtunge meunière
næste
Opskrift: Søtunge / rødtunge meunière
Kinesisk BBQ-gris - char siu
forrige
Opskrift: Kinesisk BBQ-gris – char siu
Søtunge / rødtunge meunière
næste
Opskrift: Søtunge / rødtunge meunière

Tilføj Din Kommentar