Ingredienser
-
4 portobellosvampe
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
200 g kartofler
-
1 tsk. timian
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
50 g soltørrede tomater
-
100 g ost, revet
Et par ord om vores opskrift
De store, bamsede portobellosvampe nærmest skriger om at blive fyldt med noget lækkert snask og proppet i ovnen. Sådan en fyldt portobellosvamp eller to er en skøn forret – eller hovedret, hvis du fx serverer flutes og en salat til.
Mange opskrifter går naturligt nok på at fylde portobellosvampene med bacon eller skinke, flødeost og andre nærende sager. Her på Spicy Twist har vi skam også en opskrift på portobellosvampe med kødfyld.
Men hvorfor ikke snuppe en vegetarudgave af fyldte portobellosvampe? Der er så meget umami i selve svampene og så meget mums over fyldet, at vi garanterer, at ingen vil savne kød. Tværtimod!
Bemærk, at vi kun giver portobellosvampene 15 minutter i ovnen. Det betyder, at de stadig er drivende saftige ved servering, og det er netop pointen.
PS. Portobellosvampe smager præcis som almindelige markchampignon – de er nemlig bare en forvokset udgave af de brune champignon.
Ingredienser
4 portobellosvampe | |
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
200 g kartofler | |
1 tsk. timian | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
50 g soltørrede tomater | |
100 g ost, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær stokken ud af svampene og skrab forsigtigt lamellerne ud |
2
Færdig
|
Placér svampene i et ovnfast fad - hak stokke og lameller |
3
Færdig
|
Varm olien på en pande og steg de finthakkede løg, hvidløg, bittesmå kartoffeltern (0,5 x 0,5 cm) samt svampestokke og lameller. |
4
Færdig
|
Grøntsagerne skal stege ca. 10 minutter, til alt er mørt og væden fordampet |
5
Færdig
|
Rør krydderier og mindre stykker soltørret tomat i grøntsagsblandingen |
6
Færdig
|
Fyldt svampene godt op med grøntsager og slut af med et lag ost |
7
Færdig
|
Bag svampene 15 minutter midt i en 200 g varm ovn |