Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar
med løg, kartofler og soltørrede tomater

0 0
Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 portobellosvampe
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
200 g kartofler
1 tsk. timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
50 g soltørrede tomater
100 g ost, revet

Vanvittigt lækre svampe - ægte comfort food

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

De store, bamsede portobellosvampe nærmest skriger om at blive fyldt med noget lækkert snask og proppet i ovnen. Sådan en fyldt portobellosvamp eller to er en skøn forret – eller hovedret, hvis du fx serverer flutes og en salat til.

Mange opskrifter går naturligt nok på at fylde portobellosvampene med bacon eller skinke, flødeost og andre nærende sager. Her på Spicy Twist har vi skam også en opskrift på portobellosvampe med kødfyld.

Men hvorfor ikke snuppe en vegetarudgave af fyldte portobellosvampe? Der er så meget umami i selve svampene og så meget mums over fyldet, at vi garanterer, at ingen vil savne kød. Tværtimod!

Bemærk, at vi kun giver portobellosvampene 15 minutter i ovnen. Det betyder, at de stadig er drivende saftige ved servering, og det er netop pointen.

PS. Portobellosvampe smager præcis som almindelige markchampignon – de er nemlig bare en forvokset udgave af de brune champignon.

Ingredienser

Antal personer:
4 portobellosvampe
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
200 g kartofler
1 tsk. timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
50 g soltørrede tomater
100 g ost, revet
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær stokken ud af svampene og skrab forsigtigt lamellerne ud

2
Færdig

Placér svampene i et ovnfast fad - hak stokke og lameller

3
Færdig

Varm olien på en pande og steg de finthakkede løg, hvidløg, bittesmå kartoffeltern (0,5 x 0,5 cm) samt svampestokke og lameller.

4
Færdig

Grøntsagerne skal stege ca. 10 minutter, til alt er mørt og væden fordampet

5
Færdig

Rør krydderier og mindre stykker soltørret tomat i grøntsagsblandingen

6
Færdig

Fyldt svampene godt op med grøntsager og slut af med et lag ost

7
Færdig

Bag svampene 15 minutter midt i en 200 g varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gazpacho - kold spansk tomatsuppe
forrige
Opskrift: Gazpacho – kold spansk tomatsuppe
Opskrift: Frikadeller med soltørret tomat
næste
Opskrift: Frikadeller med soltørret tomat
Opskrift: Gazpacho - kold spansk tomatsuppe
forrige
Opskrift: Gazpacho – kold spansk tomatsuppe
Opskrift: Frikadeller med soltørret tomat
næste
Opskrift: Frikadeller med soltørret tomat

Tilføj Din Kommentar