Opskrift: Fyldte portobellosvampe med rodfrugtmos
- parmesan og rødløgsrelish

0 0
Opskrift: Fyldte portobellosvampe med rodfrugtmos

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 portobellosvampe
Rødløgsrelish
3 spsk. olivenolie
2 store rødløg
1 spsk. timian
1 spsk. balsamico
0.5 tsk. salt, peber
Rodfrugtmos
600 g pastinak
120 g parmesan, revet
2 fed hvidløg, presset
0.6 dl olivenolie
0.5 tsk. salt, peber

Mums! Vegetarer har det bare sjovere

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Rødløgsrelish

  • Rodfrugtmos

Et par ord om vores opskrift

Del

Portobellosvampe er champignoner på væksthormon; de store svampebamser er – og smager som – ganske almindelige markchampignoner i overstørrelse.

Når portobellosvampene får varme i ovnen og smider noget af vandindholdet, bliver de fastere og mere kødagtige i konsistensen, og med det rigtige fyld opnår du en umami-virkning, som minder om kød. Til gengæld har din mave det meget bedre bagefter, end hvis du havde spist en bøf – så det rigtigt, hvad man siger: Vegetarer har det bare sjovere!

Se også vores opskrifter på portobellosvampe fyldt med kartofler og soltørrede tomater og portobellosvampe med kødfyld.

Fyldet består af to elementer. Dels rødløg, der steges meget møre og blandes med indmaden fra svampene, timian samt balsamico – det tager 15-20 minutter og ender som en smagfuld relish. Dels en rodfrugtmos med hvidløg og parmesan – den er totalt syndig.

Som rodfrugt brugte vi pastinakker, men persillerødder og kartofler vil fungere lige så godt.

Denne portion rækker til 6 forretter – eller 4 hovedretter, hvis du serverer en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød og en god italiensk tomatsalat til.

Ingredienser

Antal personer:
6 portobellosvampe
Rødløgsrelish
3 spsk. olivenolie
2 store rødløg
1 spsk. timian
1 spsk. balsamico
0.5 tsk. salt, peber
Rodfrugtmos
600 g pastinak
120 g parmesan, revet
2 fed hvidløg, presset
0.6 dl olivenolie
0.5 tsk. salt, peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær stokken ud af svampene og skrab forsigtigt lamellerne ud med en teske - placér svampene i et ovnfast fad

2
Færdig

Varm olien op på en pande ved middellav varme og steg de grofthakkede rødløg, til de begynder at klistre til panden – det tager 15-20 minutter

3
Færdig

Tilsæt de hakkede stokke og lameller fra svampene samt timian, balsamico, salt og peber – steg et par minutter, til al væde er fordampet

4
Færdig

Skær de skrællede pastinakker i mindre stykker og kog 10 minutter

5
Færdig

Brug stavblender eller håndmixer til at mose pastinakkerne med de øvrige ingredienser til mos – det skal blive en ret tyk mos

6
Færdig

Fordel rødløgsrelish i svampene og top herefter op med mosen

7
Færdig

Bag svampene 20 minutter i en 200 grader varm ovn (varmluft)

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Let New England clam chowder
forrige
Opskrift: Let New England clam chowder
Opskrift: Kalvehaler som fyldig ragout
næste
Opskrift: Kalvehaler som fyldig ragout
Opskrift: Let New England clam chowder
forrige
Opskrift: Let New England clam chowder
Opskrift: Kalvehaler som fyldig ragout
næste
Opskrift: Kalvehaler som fyldig ragout

Tilføj Din Kommentar