Ingredienser
-
6 portobellosvampe
-
Rødløgsrelish
-
3 spsk. olivenolie
-
2 store rødløg
-
1 spsk. timian
-
1 spsk. balsamico
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Rodfrugtmos
-
600 g pastinak
-
120 g parmesan, revet
-
2 fed hvidløg, presset
-
0.6 dl olivenolie
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Portobellosvampe er champignoner på væksthormon; de store svampebamser er – og smager som – ganske almindelige markchampignoner i overstørrelse.
Når portobellosvampene får varme i ovnen og smider noget af vandindholdet, bliver de fastere og mere kødagtige i konsistensen, og med det rigtige fyld opnår du en umami-virkning, som minder om kød. Til gengæld har din mave det meget bedre bagefter, end hvis du havde spist en bøf – så det rigtigt, hvad man siger: Vegetarer har det bare sjovere!
Se også vores opskrifter på portobellosvampe fyldt med kartofler og soltørrede tomater og portobellosvampe med kødfyld.
Fyldet består af to elementer. Dels rødløg, der steges meget møre og blandes med indmaden fra svampene, timian samt balsamico – det tager 15-20 minutter og ender som en smagfuld relish. Dels en rodfrugtmos med hvidløg og parmesan – den er totalt syndig.
Som rodfrugt brugte vi pastinakker, men persillerødder og kartofler vil fungere lige så godt.
Denne portion rækker til 6 forretter – eller 4 hovedretter, hvis du serverer en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød og en god italiensk tomatsalat til.
Ingredienser
6 portobellosvampe | |
Rødløgsrelish |
|
3 spsk. olivenolie | |
2 store rødløg | |
1 spsk. timian | |
1 spsk. balsamico | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Rodfrugtmos |
|
600 g pastinak | |
120 g parmesan, revet | |
2 fed hvidløg, presset | |
0.6 dl olivenolie | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær stokken ud af svampene og skrab forsigtigt lamellerne ud med en teske - placér svampene i et ovnfast fad |
2
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved middellav varme og steg de grofthakkede rødløg, til de begynder at klistre til panden – det tager 15-20 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt de hakkede stokke og lameller fra svampene samt timian, balsamico, salt og peber – steg et par minutter, til al væde er fordampet |
4
Færdig
|
Skær de skrællede pastinakker i mindre stykker og kog 10 minutter |
5
Færdig
|
Brug stavblender eller håndmixer til at mose pastinakkerne med de øvrige ingredienser til mos – det skal blive en ret tyk mos |
6
Færdig
|
Fordel rødløgsrelish i svampene og top herefter op med mosen |
7
Færdig
|
Bag svampene 20 minutter i en 200 grader varm ovn (varmluft) |