Opskrift: Cremet champignonsovs
med cognac og esdragon

0 0
Opskrift: Cremet champignonsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
25 g smør
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
250 g champignoner, tynde skiver
0.5 tsk. salt
1 spsk. majsstivelse
2 dl cremefraiche 38%
1 spsk. citronsaft
2 tsk. esdragon
2 spsk. cognac
Peber

Champignonsovs er superlækkert med en kotelet eller bøf

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Champignoner dufter og smager en smule af skovbund – på den gode måde. Den både milde og vilde smag understøtter smagen af stegt kød på smukkeste vis.

Vi foretrækker markchampignon frem for hvide champignon, og i denne opskrift kunne vi sagtens have suppleret med lidt østershatte eller andre svampe. Det ændrer ikke på fremgangsmåden.

Når du tilbereder champignon, er det vigtigt at trække det meste af svampenes naturlige vandindhold ud undervejs, så smagen bliver mere intens. Brug derfor så lidt vand som muligt under forberedelserne. Børst hellere svampene end at skylle dem.

Ingredienser

Antal personer:
25 g smør
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
250 g champignoner, tynde skiver
0.5 tsk. salt
1 spsk. majsstivelse
2 dl cremefraiche 38%
1 spsk. citronsaft
2 tsk. esdragon
2 spsk. cognac
Peber
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Steg løg og hvidløg bløde og blanke i smørret ved lav varme

2
Færdig

Skru op for varmen og tilsæt champignonskiver og salt

3
Færdig

Steg, indtil vandet er næsten fordampet fra champignonerne

4
Færdig

Rør majsstivelse i champignonerne

5
Færdig

Tilsæt cremefraiche og citronsaft og kog 2 minutter, til sovsen tykner

6
Færdig

Rør esdragon og cognac i sovsen, smag til med peber og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Velkomstdrink med hyldeblomst
forrige
Opskrift: Velkomstdrink med hyldeblomst
Opskrift: Sprød aspargessalat
næste
Opskrift: Sprød aspargessalat
Opskrift: Velkomstdrink med hyldeblomst
forrige
Opskrift: Velkomstdrink med hyldeblomst
Opskrift: Sprød aspargessalat
næste
Opskrift: Sprød aspargessalat

One Comment Skjul kommentarer

Dette er den absolut bedste champignon sauce jeg har lavet – nogensinde!! KÆMPE cadeau til dig! Jeg lavede den godt nok uden cognac, da jeg aldrig har brudt mig om saucer med vin/spiritus i. Men den var helt fænomenal, uden sidestykke. Anden gang jeg lavede den, kom jeg endda til at glemme at slukke blusset, så den desværre blev temmelig tyk. Men det kunne nemt reddes med lidt mælk, uden at tage meget smag eller styrke fra den.
Dette er nu min evige go-to opskrift på champignon sauce!
Mange tak 🙂

Tilføj Din Kommentar