Ingredienser
-
4 store rødspættefileter
-
0.5 bdt. persille, finthakket
-
1 citron, den revne skal
-
1 fed hvidløg, knust
-
Salt, peber
-
Grøntsager
-
3 spsk. olie
-
3 gulerødder
-
0.5 spidskål
-
300 g tomater
-
3 stængler blegselleri
-
1 bdt. forårsløg
-
0.5 citron, saften
-
2 tsk. tørret basilikum
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
9 ud af 10 gange spiser vi vores rødspættefileter paneret i rasp og stegt på panden, enten med persillesovs og kartofler eller på et stykke rugbrød med remoulade.
Men den 10. gang skulle du unde dig selv at nyde den delikate fladfisk på en ny måde – som fyldte rødspætteruller bagt i ovnen. Det er en både nemmere og sundere måde at spise rødspætter på: Ikke noget med stegeos i hele hytten i sidste øjeblik og ikke noget med en sprød panering, der suger en halv pakke smør.
Prøv rødspætterullerne fyldt med en gremolata: Finthakket persille, revet citronskal og knust hvidløg. Pludselig smager din rødspættefilet som noget, du kunne have fået serveret på en restaurant i Middelhavsområdet.
At rulle rødspætterne sammen om fyldet er pærelet. Du ruller fisken fra den spidse ende og slutter af med en tandstikker gennem fisken. Så sidder den. Ingen hokuspokus eller svære manøvrer. Det er lige så nemt som at rulle en avis sammen.
Rødspætterullerne skal have 25 minutter i ovnen, og på den tid kan et lag lette grøntsager spredt ud under fisken lige nå at blive møre. Imens koger du nogle kartofler og serverer til; hvis du da ikke foretrækker ris eller flutes.
Ingredienser
4 store rødspættefileter | |
0.5 bdt. persille, finthakket | |
1 citron, den revne skal | |
1 fed hvidløg, knust | |
Salt, peber | |
Grøntsager |
|
3 spsk. olie | |
3 gulerødder | |
0.5 spidskål | |
300 g tomater | |
3 stængler blegselleri | |
1 bdt. forårsløg | |
0.5 citron, saften | |
2 tsk. tørret basilikum | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Dup rødspættefileterne tørre med et stykke køkkenrulle |
2
Færdig
|
Bland persille, citronskal og hvidløg sammen |
3
Færdig
|
Fordel persilleblandingen over den blanke bagside af fiskene |
4
Færdig
|
Rul fiskene stramt fra den spidse ende, så du får nogle aflange ruller - stik en tandstikker igennem på midten og drys med salt og peber |
5
Færdig
|
Fordel olien i et ovnfast fad |
6
Færdig
|
Riv gulerødder, snit spidskålen fint og skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker |
7
Færdig
|
Bland grøntsager med citronsaft og krydderier i fadet |
8
Færdig
|
Læg rødspætterullerne i en fordybning i grøntsagerne, så kun overfladen af fisken stikker op |
9
Færdig
|
Bag fisk og grøntsager 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn |