Opskrift: Nem glutenfri rabarberkage med kokoslåg
- smagt til med ingefær

0 0
Opskrift: Nem glutenfri rabarberkage med kokoslåg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
350 g rabarber, renset vægt
80 g sukker
30 g ingefær, revet
2 spsk. majsstivelse
Kokoslåg
100 g mandler
100 g kokosmel
100 g flormelis
100 g blødt smør
2 æg

Nem opskrift på forårets hyggeligste rabarberkage

Ingredienser

  • Kokoslåg

Et par ord om vores opskrift

Del

Findes der noget mere dansk og dejligt end kager og desserter med rabarber? De sure røde stængler forvandles til en eksplosion af smagsnuancer, når de får en smule varme – plus en hel del sukker!

Se også vores opskrifter på rabarbertærte, rabarbertrifli, rabarberfool og rabarberkoldskål.

På et godt år løber sæsonen for rabarber fra april til juni og igen fra august til oktober. I yderperioderne kan det godt være, at haven ikke er leveringsdygtig, men det er din grøntpusher så.

Her tager vi fat på en af klassikerne – rabarberkage med kokoslåg – og twister den med frisk ingefær i stedet for vanilje. Rabarber og ingefær er ’a match made in heaven’.

Det kedelige, usunde hvedemel skifter vi ud med lækre, sunde mandler, der blendes til mel. Og i stedet for at røre ingredienserne til kokoslåget (= kagen) ad flere omgange propper vi det hele i en skål og rører det sammen med elpiskeren på én gang.

Det nemt, hurtigt, delikat – og glutenfrit.

Husk at bage kagen på næstnederste rille i ovnen, så den får mere varme i bunden, hvor rabarberne ligger. Når du tager kagen ud af ovnen, vil der samle sig noget væske i bunden, men efter 10 minutter vil kagen have opsuget det meste væde.

Servér rabarberkagen lun eller kold med cremefraiche eller flødeskum.

Ingredienser

Antal personer:
350 g rabarber, renset vægt
80 g sukker
30 g ingefær, revet
2 spsk. majsstivelse
Kokoslåg
100 g mandler
100 g kokosmel
100 g flormelis
100 g blødt smør
2 æg
3 fra 17 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær rabarberne i 1 cm stykker, bland med sukker, ingefær og majsstivelse og fordel blandingen i bunden af et ovnfast fad (ca. 25 x 20 cm)

2
Færdig

Blend mandlerne til groft mel

3
Færdig

Brug elpiskeren til at røre mandelmel sammen med de øvrige ingredienser til kokoslåg

4
Færdig

Fordel kokosblandingen over rabarberblandingen

5
Færdig

Drys lidt ekstra kokosmel over det hele

6
Færdig

Bag 25 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

7
Færdig

Lad hvile mindst 10 minutter før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte - burek
forrige
Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte – burek
Opskrifter: Ginger Beer Margarita
næste
Opskrift: Ginger Beer Margarita
Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte - burek
forrige
Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte – burek
Opskrifter: Ginger Beer Margarita
næste
Opskrift: Ginger Beer Margarita

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here