Ingredienser
-
350 g rabarber, renset vægt
-
80 g sukker
-
30 g ingefær, revet
-
2 spsk. majsstivelse
-
Kokoslåg
-
100 g mandler
-
100 g kokosmel
-
100 g flormelis
-
100 g blødt smør
-
2 æg
Et par ord om vores opskrift
Findes der noget mere dansk og dejligt end kager og desserter med rabarber? De sure røde stængler forvandles til en eksplosion af smagsnuancer, når de får en smule varme – plus en hel del sukker!
Se også vores opskrifter på rabarbertærte, rabarbertrifli, rabarberfool og rabarberkoldskål.
På et godt år løber sæsonen for rabarber fra april til juni og igen fra august til oktober. I yderperioderne kan det godt være, at haven ikke er leveringsdygtig, men det er din grøntpusher så.
Her tager vi fat på en af klassikerne – rabarberkage med kokoslåg – og twister den med frisk ingefær i stedet for vanilje. Rabarber og ingefær er ’a match made in heaven’.
Det kedelige, usunde hvedemel skifter vi ud med lækre, sunde mandler, der blendes til mel. Og i stedet for at røre ingredienserne til kokoslåget (= kagen) ad flere omgange propper vi det hele i en skål og rører det sammen med elpiskeren på én gang.
Det nemt, hurtigt, delikat – og glutenfrit.
Husk at bage kagen på næstnederste rille i ovnen, så den får mere varme i bunden, hvor rabarberne ligger. Når du tager kagen ud af ovnen, vil der samle sig noget væske i bunden, men efter 10 minutter vil kagen have opsuget det meste væde.
Servér rabarberkagen lun eller kold med cremefraiche eller flødeskum.
Ingredienser
350 g rabarber, renset vægt | |
80 g sukker | |
30 g ingefær, revet | |
2 spsk. majsstivelse | |
Kokoslåg |
|
100 g mandler | |
100 g kokosmel | |
100 g flormelis | |
100 g blødt smør | |
2 æg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær rabarberne i 1 cm stykker, bland med sukker, ingefær og majsstivelse og fordel blandingen i bunden af et ovnfast fad (ca. 25 x 20 cm) |
2
Færdig
|
Blend mandlerne til groft mel |
3
Færdig
|
Brug elpiskeren til at røre mandelmel sammen med de øvrige ingredienser til kokoslåg |
4
Færdig
|
Fordel kokosblandingen over rabarberblandingen |
5
Færdig
|
Drys lidt ekstra kokosmel over det hele |
6
Færdig
|
Bag 25 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Lad hvile mindst 10 minutter før servering |