Opskrift: Sommerhalvårets skønneste rabarberkoldskål
med rabarberkompot, stjerneanis og vanilje

0 0
Opskrift: Sommerhalvårets skønneste rabarberkoldskål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberkompot
600 g rensede rabarber
125 g sukker
1 stjerneanis, knust
Mandelknas
200 g havregryn
100 g mandler, grofthakket
100 g sukker
Koldskål
4 æggeblommer
200 g rørsukker
1 stang vanilje, kornene
1 citron, saft og skal
1 l kærnemælk
1 l tykmælk
1 bk. jordbær

Rabarber smager fantastisk i en hjemmelavet kærnemælkskoldskål med mandelknas

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Rabarberkompot

  • Mandelknas

  • Koldskål

Et par ord om vores opskrift

Del

Rabarber er en af havens taknemmelige grøntsager. Den kræver ingen pasning og trives fint i halvskygge. Til gengæld for så lidt opmærksomhed giver rabarber dig masser af smag, masser af vitaminer, antioxidanter og fibre, kun få kalorier, den er god for fordøjelsen og kan beskytte mod hjerte/karsygdomme.

Med sit sursøde præg egner rabarber fantastisk til desserter, men der er forskel på, hvordan de ender med at tage sig ud. Tynde, røde stilke kan give dig en smukt rød rabarberdessert. Er stilkene derimod tykke og grønne, bliver farven snarere trist brun – beklager. Heldigvis fejler smagen ikke noget, tværtimod, og det er trods alt smagen, der tæller mest, ikke sandt?

Rabarberkoldskål består egentlig bare af en god koldskål, hvori røres en nem rabarberkompot. Mange opskrifter på rabarberkompot omhandler vanilje eller ingefær, men vi synes, stjerneanis smager langt bedre. Hvis du foretrækker den rene rabarbersmag, kan du helt undlade krydderi i kompotten.

Start med at lave din rabarberkompot, der skal køle af, før du kan bruge den. Bagefter kan du som alternativ til kammerjunker lave mandelknas med havregryn, der også skal køle af før brug. Og så er det tid til at piske en lækker, hjemmelavet kærnemælkskoldskål. Til sidst kan du med fordel snitte en bakke jordbær i koldskålen.

De æggehvider, der bliver til overs, kan du evt. bruge til at lave marengs.

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberkompot
600 g rensede rabarber
125 g sukker
1 stjerneanis, knust
Mandelknas
200 g havregryn
100 g mandler, grofthakket
100 g sukker
Koldskål
4 æggeblommer
200 g rørsukker
1 stang vanilje, kornene
1 citron, saft og skal
1 l kærnemælk
1 l tykmælk
1 bk. jordbær
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rabarberkompot

Skær rabarberne i tynde skiver

2
Færdig

Kog med sukker og stjerneanis (uden vand!) i ca. 5-10 minutter, til rabarberne er akkurat møre

3
Færdig

Blend til en ensartet masse

4
Færdig

Mandelknas

Rist havregryn, mandler og sukker på en pande, til grynene bliver brune og sprøde

5
Færdig

Koldskål

Pisk æg, sukker, vanilje og citron hvidt og skummende

6
Færdig

Rør mælkeprodukterne og den afkølede rabarberkompot i

7
Færdig

Snit jordbærrene ned i koldskålen i mindre stykker

8
Færdig

Servér koldskålen med et drys mandelknas på toppen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Saftige poussiner på rotisserie
forrige
Opskrift: Saftige poussiner på rotisserie
Opskrift: Rabarberis med jordbærcoulis
næste
Opskrift: Rabarberis med jordbærcoulis
Opskrift: Saftige poussiner på rotisserie
forrige
Opskrift: Saftige poussiner på rotisserie
Opskrift: Rabarberis med jordbærcoulis
næste
Opskrift: Rabarberis med jordbærcoulis

Tilføj Din Kommentar