Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte – burek
med spinat, persille og fetaost

0 0
Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte – burek

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
700 g hvedemel
300 g græsk yoghurt
1 dl vand
1 dl olivenolie
1 tsk. salt
Fyld
2 spsk. olivenolie
225 g frisk spinat
1 stort bdt. persille
1 bdt. forårsløg
1 tsk. salt, peber
2 æg
300 g fetaost
Pensling
2 spsk. græsk yoghurt

På Balkan og i Tyrkiet spiser man burek både til morgen og frokost

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Dej

  • Fyld

  • Pensling

Et par ord om vores opskrift

Del

I Kroatien hedder denne delikate snack-tærte burek eller copanjek, i Tyrkiet er navnet börek, men fælles for hele området, som også omfatter resten af Balkanhalvøen, er, at man kan spise den både om morgenen, til frokost og som en snack i utide.

Du kan putte alt muligt slags fyld i burek. Hakket krydret kød og/eller de forhåndenværende grøntsager – og så denne populære variant med spinat og fetaost.

Der skal naturligvis fedtstof i både dejen og fyldet. I Kroatien vil man ofte vælge svinefedt, der giver en lækker, blød fornemmelse i munden, når tærten er bagt. Men svinefedt er som bekendt ikke voldsomt sundt, så vi har erstattet det med olivenolie.

I den oprindelige kroatiske opskrift bruger man også mængder af cremefraiche i dejen og til at smøre oven på tærten. Cremefraiche er heller ikke særlig sundt, så her har vi byttet med græsk yoghurt.

Men vil du tættere på den autentiske kroatiske smag, bør du klart overveje svinefedt og cremefraiche.

Skær en pladefuld burek i passende firkanter og tag med på skovturen, på vandreturen eller servér som en snack til den lille sult.

Vi spiste vores skønne burek dryppet med verdens nemmeste chiliolie – og næste dag med skiver af røget laks på. Mums på kroatisk. Koldt øl smager ret godt til.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
700 g hvedemel
300 g græsk yoghurt
1 dl vand
1 dl olivenolie
1 tsk. salt
Fyld
2 spsk. olivenolie
225 g frisk spinat
1 stort bdt. persille
1 bdt. forårsløg
1 tsk. salt, peber
2 æg
300 g fetaost
Pensling
2 spsk. græsk yoghurt
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt alle ingredienser til dej sammen og lad hvile, mens du laver fyldet

2
Færdig

Varm olien i en gryde og steg frisk spinat med salt og peber, til væden er fordampet

3
Færdig

Rør grofthakket persille og tyndt snittede forårsløg i spinaten og varm igennem - der må ikke være væde tilbage

4
Færdig

Tag spinatblandingen af varmen og rør æg og smuldret fetaost i

5
Færdig

Del dejen i to og rul ud til plader, der passer med en bradepande (ca. 30 x 35 cm), den ene af pladerne ruller du direkte på et stykke bagepapir

6
Færdig

Læg bagepapir med dej i en bradepande, fordel fyldet over det hele og læg den anden plade ovenpå

7
Færdig

Pensl med et tyndt lag yoghurt og prik huller overalt i den øverste plade med en gaffel, så dampen kan slippe ud

8
Færdig

Bag 25 minutter midt i en 180 grader varm ovn

9
Færdig

Afkøl 10 minutter og skær nu ud i appetitlige firkanter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill
forrige
Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill
Opskrift: Nem glutenfri rabarberkage med kokoslåg
næste
Opskrift: Nem glutenfri rabarberkage med kokoslåg
Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill
forrige
Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill
Opskrift: Nem glutenfri rabarberkage med kokoslåg
næste
Opskrift: Nem glutenfri rabarberkage med kokoslåg

Tilføj Din Kommentar